Linecké cukroví
Oblíbené linecké cukroví vonící vanilkou a citronovou kůrou je jedním z mnoha vánočních symbolů. Linecké těsto je snadné na přípravu, tvarování cukroví pak záleží na každém z nás. Nejlépe chutná slepené pikantní rybízovou nebo meruňkovou marmeládou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 255 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,70 g |
Tuky | 156,25 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 225,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čerpáno z časopisu OnaDnes. Ráda dělám malé tvary, vypadá to pak moc hezky a jsou rovnou do pusy. S těstem se dobře pracuje.
Co se týče plnění - nejprve vyválím v cukru ty vršky a na spodní kolečka lžičkou dám kousek marmelády, kterou nejprve rozehřeju v mikrovlnce (ne moc). Dávám jen doprostřed a na tu marmeládu přiklopím vršek kytičky. Marmeláda mi dírkou vyteče a ještě ten den mám slepeno a ozdobeno. Dřív jsem dělala vše nožem - "otrava" a proto mě to nikdy nebavilo! Teď už baví :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2022 18:50
Výborné linecké cukroví, toto dělám už několik let
28. 11. 2022 23:09
Moc dobré. U nás nesmí chybět. Opět upečeno.
22. 12. 2021 14:02
Tak včera jsem to upatlala a naprosto skvělý recept, vše šlo tak jak má a jsou přesně jak od maminky. :)
Válela jsem to v potravinářské folii, ať nemusím podsypávat a šlo to uplně supr!
Nic se neroztejká, nekroutí, vše je jak má. Pokud s tímhle těstem máte nějaký problém, tak jste to zmastili vy.
Válela jsem to v potravinářské folii, ať nemusím podsypávat a šlo to uplně supr!
Nic se neroztejká, nekroutí, vše je jak má. Pokud s tímhle těstem máte nějaký problém, tak jste to zmastili vy.
19. 12. 2020 10:52
Vánoční cukroví jsem pekl pouze loni a to kvůli synkovi, který chtěl vykrajovat. Použil jsem kupované těsto. Letos jsem začal opět z kupovaného, ale nakonec jsem se odhodlal udělat svoje těsto. Naštěstí jsem si vybral toto těsto, které mohu jen pochválit! Ještě namazat, poslepovat a bude to.
29. 11. 2020 18:08
Andrea Skudlova: trochu víc másla proti klasice 3:2:1, na tohle množství bych dala jen jeden žloutek, a dle mne především nízká teplota pečení...ale spíš bych to viděla na nějakou "technologickou chybu"
29. 11. 2020 18:02
Andrea Skudlova: nevěřím Receptem to určitě nebude
29. 11. 2020 17:42
Nejhorší recept na Linecké cukroví se kterým jsem měla tu čest . Těsto se trhá, v troubě se roztéká . Hrůza .
29. 11. 2019 13:34
Mám vyzkoušeno, pracuje se krásně s těstem, já dávám půl hery a půl másla.Letos plněno pomerančovou marmeládou, malinovo-reveňovou.
21. 12. 2016 16:46
Upečeno z dvojté dávky, protože toto je ten pravý recept na linecké cukroví. Místo Hery jsem použila máslo
9. 3. 2016 02:49
Těsto děláme půl másla,půl hery.Pak přes noc odpočívá v ledničce.Lépe se pak s ním pracuje.Vždy uříznu jen kousek těsta který hned zpracuju,zbytek by se zbytečně roztával.Upečené slepujeme tím,co nás napadne.Třeba šípkovou,bezinkovou,z černého rybizu.Máme rádi,když máme více mazání,je to pro nás takový hezčí-je to víc práce,ale výsledek je podle našich přátel zajímavýZkuste to taky,zapojte remcaly,ztichnou!!
2. 12. 2015 14:54
zizala:aha, já teda peču jen z hery. Máslo mi nevyhovuje. Ale možná, že jsem měla špatný máslo....
1. 12. 2015 20:01
marunda: Mně zase dřív ano. Od té doby, co peču s máslem, problém nemám. Ještě asi Hera je OK, někdy ji míchám půl máslo, půl Heru. Nejhorší jsou "no name" tuky
1. 12. 2015 18:53
zizala: tak to slyším prvně, nikdy se mi to nestalo.
1. 12. 2015 18:05
E-li-s: To se mi stávalo dříve, když jsem místo dobrého másla dala levnější tuk, který obsahuje hodně vody. Voda se vypaří a z tvarů jsou patvary
1. 12. 2015 14:52
E-li-s:
No, to může být více faktory:
ZKUSTE JINÝ RECEPT
nebo:
Zkuste těsto zadělat (rychle) z VYCHLAZENÝCH surovin
Zkuste dát míň másla
Zkuste 1 žloutek (ale 2 nevadí)
Zkuste péci při 180 až 200°C
No, to může být více faktory:
ZKUSTE JINÝ RECEPT
nebo:
Zkuste těsto zadělat (rychle) z VYCHLAZENÝCH surovin
Zkuste dát míň másla
Zkuste 1 žloutek (ale 2 nevadí)
Zkuste péci při 180 až 200°C
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 3 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 12 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 53 minutami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 55 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 57 minutami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 58 minutami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Mettynka uvařila před 1 hodinou
Lečo, jak ho dělám já
PETROCK1973 uvařila před 1 hodinou
Slané muffiny
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Cookies s čokoládou
Simooor uvařil před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tři báječné dezerty do skleniček, do nichž využijete zbytky cukroví. Chutnají božsky, vypadají úžasně a příprava je snadná
Velký kalendář vánočního pečení 2023: Kdy zadělat na perníčky, kdy na linecké a kdy začít plnit a zdobit? Poradí přehledný plán
Jak rychle nechat změknout máslo? Máme pro vás tři osvědčené vychytávky
Další recepty
Tématické fráze: linecké cukroví hned měkké linecké cukroví linecké cukroví z hery linecké cukroví recept linecké těsto na cukroví linecké cukroví od babičky linecké cukroví z lineckého těsta linecke testo z hery recept na linecké cukroví linecké těsto hned měkké linecké těsto od babičky měkké linecké cukroví linecké hned měkké linecke z hery na kolik péct linecké linecké ihned měkké testo na linecke cukrovi cukroví z héry luxusní linecká kolečka
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, citron bio, marmeláda
Linecké cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZQD
54 názorů