Ořechové medové kostky - cukroví
Milujete ořechy a pořád nemůžete najít recept, který splní všechna vaše chuťová očekávání? Pak rozhodně musíte vyzkoušet tento, kde se skvěle snoubí jejich chuť spolu s čokoládou a medem. Po nakrájení na malé kousky získáte i nový, neobvyklý druh cukroví.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 26 969 kJ / 6 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,77 g |
Tuky | 375,12 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 659,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2012 19:27
Caathy:tak supr, to se hodí. Díky
12. 12. 2012 20:03
tak jsem zrovna dozdobila a mohu doporučit, bílou hl. mouku jsem nahradila celozrnnou a bílý cukr do ořechové nádivky hnědým cukrem, není to tak sladké a je to trochu zdravější
6. 12. 2012 19:28
kikuna:
6. 12. 2012 17:02
děkuji
6. 12. 2012 11:48
kikuna:dělala jsem je jako cukroví, tak že dá se uskladnit. Pokud teda doma vydržíte je nesníst dřív
6. 12. 2012 11:23
dobrý den všem.. prosím dá se uskladnit tyto ořechové kostky?..nebo je to určené ihned k jídlu?..
2. 12. 2011 22:53
Jani, ořechy najemno hodně, jako když dáváš mletý ořechy třeba do rohlíčků. Bude se to pak lépe krájet. Je to dávka na jeden velký plech.
2. 12. 2011 21:59
Dobrý den, můžu se zeptat jaké dávate ořechy, jak moc najemno je máte nasekané, či uplně rozemleté? Zda je tato dávka na jeden plech či více? Děkuji za odpověď.
2. 12. 2011 19:02
Týno, když to tam vyliju, tak to taky teče, po upeční taky. Ale když to vystydne a je to v chladu, tak to je tuhý, ale ne úplně. Pak se to krájí.
Je to vynikající, ale po nakrájení je asi dobré to dát do nějakého košíčku, nebo tak nějak, protože to lepí. Je tam med, tak tvrdý to nikdy nebude. Sladké mi to nepříjde. Tak snad chutná
Je to vynikající, ale po nakrájení je asi dobré to dát do nějakého košíčku, nebo tak nějak, protože to lepí. Je tam med, tak tvrdý to nikdy nebude. Sladké mi to nepříjde. Tak snad chutná
2. 12. 2011 09:05
Letos uplně poprvé peču cukroví a tak jsem vyzkoušela i tohle, nevím, co jsem udělala špatně, ale vůbec mi to nestvrdlo, vrchní vrstva s těmi ořechy je taková rozteklá, tak to musím mít pořád venku v zimě, chuťově je to dobré, ale hrozně sladké. Příští rok to zkusím znova a snad se mi to povede líp :)
19. 12. 2010 20:55
Už jsem vyzkoušela a je to strašně moc dobré jen asi marmelády jsem dala víc a pak jsem tu ořechovou vrstvu nemazala rozehřátou, tak se to špatně... ale jinak vážně super
14. 12. 2010 13:17
díky
14. 12. 2010 11:08
upečeno výborná mňamka dávam bodík
2. 12. 2010 12:03
myslím že ne, já se na ně také chystám o víkendu. Loni jsem měla upečeno a slepeno už 1.12. a nepamatuju se, že by byly tvrdé. Klidně můžeš, už péct. Ať se povedou
2. 12. 2010 11:50
Chtěla bych to upéct teď o víkendu, nebudu mít později před Vánocemi čas. Nebudou na svátky tvrdé?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 8 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Retro vánoční cukroví: Sandokanovy oči, ledovky nebo tatranské řezy byly kdysi hity!
Další recepty
Tématické fráze: orechove cukrovi medove cukroví medové vánoční cukroví ořechové cukroví na plech ořechové těsto na cukroví vánoční cukroví medové cukroví na plech vanočni cukroví na plech ořechove vanočni cukroví na plech cukroví recepty na plechu cukroví ořechové kostky vánoční medové cukroví výborné medové kornoutky recept cukroví z orechoveho testa medové řezy cukroví ořechové cukroví bez mouky cukroví kostky cukroví ořechové cukroví s ořechy ořechy cukroví
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, vejce, sůl, tuk hera, med, cukr moučkový, ořechy mleté, marmeláda, čokoláda
Ořechové medové kostky - cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71yQ
67 názorů