Vánoční štika zasněžená parmezánem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 392 kJ / 1 050 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,00 g |
Tuky | 52,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,96 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Parmesan, (česky parmazán nebo parmezán) je sýr původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.
Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu. Název parmezán se používá pro sýry ho napodobující.
Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let.
Parmesan se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.
Solný roztok z parmezánu se používá i k výrobě další parmské speciality, krmí se jím prasata, ze kterých se pak vyrábí proslulá parmská šunka. Zdroj Wikipedie
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2009 21:16
9. 12. 2009 08:26
8. 12. 2009 23:49
8. 12. 2009 23:19
8. 12. 2009 21:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Vánoční zvyky a tradice: Jaké z nich znáte a které stále dodržujete? Připomeneme si ty nejzajímavější
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: štika recept štika recepty štika na grilu čím nahradit parmazán recepty štika recept štika příprava štiky top moravia kucharka náhrada parmazánu parmazán náhrada rybi recepty stika grand moravia výroba sýrů štika obecná wikipedie syr grand moravia top moravia recepty štika na másle recepty ze štiky štika s parmazánem grand moravia parmazan kucharka top moravia
Suroviny: štika, sýr parmigiano-reggiano, ghee, sůl, olej olivový, paprika sušená sladká
Vánoční štika zasněžená parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7o7
5 názorů