Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2018 11:34
AlegroBravo: díky moc
4. 2. 2018 09:27
Děkuji za výborný recept.
3. 2. 2018 18:44
Ahazde: I já děkuji za vyzkoušení
3. 2. 2018 18:17
Tak si rodina pochutnala, také děkuji za recept
22. 1. 2018 17:55
nedim:
22. 1. 2018 14:53
Výborné :D Celá rodina chválí. Moc díky za recept.
22. 1. 2018 10:59
Živan: No, v 60 letech jsem se narodila, takže tyhle konzervy nepamatuji, ale jak to tak slyším, jde to od 10 k 5 .
18. 1. 2018 22:17
Slavo:
19. 7. 2017 21:02
Živan: jojo - a deset deka salámu - to bylo salámu
19. 7. 2017 20:00
V šedesátých letech, když se jelo na vandr, koupila se plochá konzerva v podobě pánvičky bez ucha(rukojeti) stála 10 Kč. Byla
velmi chutná, na ohni ohřátá a to i s chlebem. Kde ty krásné časy jsou Polévky v kostce za 90 haléřů.
velmi chutná, na ohni ohřátá a to i s chlebem. Kde ty krásné časy jsou Polévky v kostce za 90 haléřů.
14. 7. 2017 03:52
Velice dobře se pamatuji, často sem si kupoval tehdy za 6,40 kčs. Trošku se to nastavilo, k tomu knedlík, a super chutný oběd: yes: vyzkúšám
8. 7. 2017 15:58
Jana Remkova: Myslím,že co se týkalo potravin-byly dané normy,takže v konzervách bylo maso-vážně maso.Vzpomínáte na vepřovou konzervu?Když se otevřela-navrchu byl rosol a sádlo z pečení a jak voněla Dnes jsou jen vzpomínky. Pokud máte chuť-koukněte a budete zírat... www.stream.cz/peklonataliri/769554-veprove-konzervy
8. 7. 2017 09:38
kustka: Přesně tak . Ne všechno bylo špatné, co?
8. 7. 2017 08:32
Jana Remkova: Lečo s moravskou klobásou za 5,60Kčs nemělo chybu!! Klobásky uvnitř byly masatý,voňavý a hlavně tam BYLY!!!V některých lečech dnes aby klobásku pohledal a je to hnusný-bohužel
7. 7. 2017 19:00
kustka: Já právě taky. Tu omáčku jsem vždycky malinko nastavovala smetanou, ale ta chuť byla fakt bezvadná.. Byla to taky jediná konzerva, kterou jsem kupovala, když nepočítám lečo s moravskou klobásou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 12 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 18 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 41 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 57 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů