Lesní ovoce a plody - chutné a zdravé recepty
Bývají roky, kdy se úroda lesních plodů jak v lese, tak na vaší zahradě opravdu zadaří. A tak se stane, že mlsání samotných syrových bobulí máte za chvíli už dost. Je proto třeba vymyslet, jak s takovou zásobou ovoce naložit. Maliny, ostružiny, borůvky a jahody se hodí nejen do koláčů, buchet, dortů a muffinů, ale také třeba na moderní cupcaky nebo tartaletky. Můžete je umixovat do lahodného smoothie, nebo z nich připravit pečený čaj. Smíchané s obilnou kaší vytvoří výtečnou a zdravou snídani.
Velmi oblíbené je zpracovat lesní ovoce do džemů, marmelád a kompotů. Zavařené vydrží opravdu dlouho a vytvoří chutné a kvalitní zásoby domácích potravin na horší (zejména chladnější) časy. Takové zásoby můžete doplnit domácími sirupy, šťávami, nebo třeba i něčím ostřejším. Chutě lesního ovoce si v různých variacích můžete užívat celý rok a nemusíte pro ně chodit daleko.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 8 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla ze zbytků mohou být hvězdami jídelníčku: Smaženka stojí pár korun, mrkvovou pomazánku máte za chvilku
Přezrálé ovoce lze stále skvěle zužitkovat: Z jahod či pomerančů vyrobíte skvělou zmrzlinu, z banánů osvěžující lízátka
Připravte si hermelín v různých podobách: V nevšední pomazánce se zelím, zapečený s bramborami nebo plněný chutná božsky