Červená čočka na kyselo (dietní)
Recept ještě nebyl hodnocenČočku dobře propláchneme pod studenou vodou, dáme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody se špetkou (opravdu špetkou) soli a velmi zvolna pod pokličkou přivedeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku dobře propláchneme pod studenou vodou, dáme do kastrolu. Zalijeme třemi hrnky studené vody se špetkou (opravdu špetkou) soli a velmi zvolna pod pokličkou přivedeme…
Uvaříme červenou čočku.Smícháme s cibulí a paprikami nakrájenými na drobné kostičky, rajčátka nakrájíme na půlky.Zálivku připravíme vymícháním všech ingrediencí do…
Šošovicu v troške vody uvaríme. Nevaríme zbytočne dlho, akonáhle je jemne mäkká, odstavíme z ohňa a prebytočnú vodu scedíme.Necháme trocha prechladnúť a pridáme mleté…
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, karí, zázvor a mrkev na kolečka a vše necháme cca 2 minuty opékat.…
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou (klidně více, abychom s čočkou mohli uvařit i zeleninu) a přidáme rozmáčknutý stroužek česneku. Od bodu varu vaříme čočku se…
Podle návodu na obalu uvaříme červenou čočku do měkka a dáme stranou.Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli, celer a mrkev a smažíme dozlatova. …
Luštěniny by měly být pravidelnou součástí vyváženého jídelníčku. Červená čočka je lehce stravitelná a méně nadýmavá. V kombinaci s kokosovým mlékem, rajčátky a kari…
Ochutnejte tuto výbornou kombinaci červené čočky, rajčat a papriky. Zeleninu krátce podusíte, přidáte čočku, ochutíte bazalkou a na závěr zahustíte tak, aby vznikla kaše…
Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer. Krátce zarestujeme, přidáme rajčata, zasypeme paprikou.…
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, párky na kolečka a kapii na proužky. Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když začne růžovět, přidáme párky a po krátkém…
Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský…
Čočku pořádně propláchneme studenou vodou.Cibuli nakrájíme na kostičky česnek a zázvor na tenké proužky.Rajče ponoříme na chvilku do horké vody,sloupneme slupku a…
Žebra, mrkev a petržel (nakrájené na kolečka) s bobkovým listem, novým kořením a nasekanou petrželovou natí necháme lehce probublávat cca hodinu. Pak přidáme červenou…
Nejprve si připravíme kuřecí maso (já používám stehenní řízky, protože jsou šťavnaté a nejsou suché jako prsní). Nakrájíme ho na kousky/nudličky, dáme je do misky,…
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, cibuli, česnek, přisypeme Tandori massala a opečeme.Přisypeme hrnek červené…
Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple. …
Špagety uvaríme a scedíme. Šošovicu v slanej vode uvaríme do mäkka a scedíme. Cestovinu i šošovicu udržiavame v teple. Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku a cesnak,…
Indická jídla jsou někdy zdlouhavější na přípravu, ale výsledek je velmi chutný. Dhál neobsahuje žádné maso, přesto je sytý a výživný díky obsahu luštěnin. Lahodnou nebo…
Potřebujete zařadit do jídelníčku bezmasý den a přitom si pochutnat? Zkuste smažené placičky z červene čočky. Z nutričně hodnotné luštěniny, vody a trochy koření…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Římský kmín, hořčičné semínko a chilli papričku nasypeme do rozehřátého oleje a půl minuty opékáme. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a opékáme ještě…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Čočku přebereme, důkladně propláchneme a dáme do hlubšího hrnce. Zlehka osolíme, přidáme bobkový list, případně stonek libečku a zalijeme vodou. Slabým varem a z části…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06