Velikonoční medovníčky
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti, nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti, nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které…
Roztomilá velikonoční kuřátka ve skořápce udělají radost koledníkům i domácím. Příprava není úplně jednoduchá a rychlá, ale výsledný efekt stojí za trochu vynaložené…
Do části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Drobné koláčky z máslového těsta potřeme čokoládovou polevou, naplníme čokoládovo-ořechovou náplní a povrch zakryjeme kolečkem z těsta, do kterého vykrojíme velikonoční…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Na velikonoční tabuli nesmí chybět hojně pocukrovaný beránek a každá hospodyňka má na něj svůj osvědčený recept. Beránek s jablky bude krásně vláčný se zajímavou a lehce…
Chcete nebo musíte omezit lepek v potravě a přesto chcete mlsat? Velikonoční bábovku připravíte coby dup a budete ji mít plnou dobrých věcí. Když ještě prostředek…
Perníčky nemusí být jen malé vykrajované tvary. K Vánocům patří také sladká chaloupka z perníkového těsta, na které najdete recept zde. Chaloupku pak můžete stavět spolu…
Náš velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami…
Krásně nazdobená perníková chaloupka může být ozdobou jak vánoční, tak velikonoční tabule. Odměnou za trpělivost, při její náročnější přípravě, vám budou rozzářené oči…
Krásně nazdobená perníková chaloupka může být ozdobou jak vánoční, tak velikonoční tabule. Odměnou za trpělivost, při její náročnější přípravě, vám budou rozzářené oči…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit podle našeho receptu tento z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám…
Mazanec nemusí být vždy z kynutého těsta. Zkuste připravit podle našeho receptu tento z nekynutého tvarohového těsta. Je kyprý a vláčný, plný rozinek a mandlí. Bude vám…
Tyto sušenky jsou moc dobré, nejlépe chutnají, když se trochu rozleží. To ale většinou nehrozí. Zmizí bleskově z talířků. Do sušenek můžete přidat třeba nakrájené sušené…
K hrnku dobré kávy patří také vláčný moučník. Vsaďte na kokosovou buchtu, která je navíc velice snadná na přípravu a tak se do její přípravy mohou bez obav vrhnout i ti,…
Tenké těsto pokryté sladkými broskvemi a lahodným krémem z našlehaných vajec a zakysané smetany - to jsou řezy s poetickým názvem Broskvové červánky. Když je správně…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
27 skvělých tipů, čím při vaření nahradit drahá vajíčka: Pomůžou brambory, ovesné vločky, pudink i pivo
Mleté koule s růžičkovou kapustou z horkovzdušné fritézy: Báječně štavnaté jídlo, které je hotové za chvíli
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace