Jarní mrkvový dort
Recept ještě nebyl hodnocenLahodný jarní dort připravíme z vláčného mrkvového těsta, které dochutíme vlašskými ořechy. Dort potřeme meruňkovou marmeládou a krémem z pudinku a pomazánkového másla.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodný jarní dort připravíme z vláčného mrkvového těsta, které dochutíme vlašskými ořechy. Dort potřeme meruňkovou marmeládou a krémem z pudinku a pomazánkového másla.…
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10min.pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem,…
těsto: žloutky šleháme s cukrem a vodou do husté pěny z bílků vyšleháme tuhý sníh do bílkového sněhu přimícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku, do které přidáme…
Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.KORPUS : Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom…
Těsto č.1: žloutky oddělíme od bílků a s ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, smícháme se žloutky a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na…
Těsto č.1: žloutky oddělíme od bílků a s ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, smícháme se žloutky a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na…
Piškotová hmota: 6 lžic pískového cukru utřeme se 6 žloutky, přidáme 6 lžic polohrubé mouky a nakonec lehce vmícháme sníh ze 6 bílků. Rozetřeme na pečící papír na plech…
Z 1/3 šlehačky a vody, trošky cukru a droždí si uděláme kvásek a necháme vzejít. Mezitím přidáme do mouky vajíčka, zbytek šlehačky s vodou, rozpuštěné máslo, cukr,…
Smícháme mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a mletou skořicí. Meruňky nakrájíme na kousky a přimícháme (sušené do mouky, komp. nebo čerstvé až nakonec do těsta). V…
Vajíčka, cukr, olej a citronovou šťávu ušleháme do husté pěny, pak přidáme mouku a opatrně promícháme. Pečící papír si mírně potřeme olejem a směs na něj vylejeme a…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert…
Doslova typicky letním moučníkem je snad všemi oblíbená bublanina. Je nenáročná na přípravu a tak ji zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Bublaninu…
Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit. Sušenky rozdrtíme, pokapeme mlékem s rumem a přidáme měkké pokrájené máslo a…
K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně…
Jednodušší dort jste nikdy nepekly, to nám můžete věřit. Kakaový korpus je velmi vláčný díky jablkům. Oříšky dodají skvělou chuť a křupavou texturu. Po upečení polijte…
Ve vodní lázni rozpustíme nalámané čokolády. Z bílků ušleháme sníh, změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Do másla s cukrem pak vmícháváme postupně žloutky a po částech…
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu…
Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme olej a vlažnou vodu. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáváme olej a vlažnou vodu. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku…
Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06