Brusinkové marokánky
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozmícháme mléko, esenci, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi minutu do zhoustnutí. Poté přimícháme směs ořechů, brusinek a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozmícháme mléko, esenci, cukr, máslo a mouku. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi minutu do zhoustnutí. Poté přimícháme směs ořechů, brusinek a…
Den první: ze surovin na těsto upečeme 6 plátů. Žloutky utřeme s cukrem a vodou, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec patrně vmícháme sníh…
Těsto: Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháváme po částech cukr. Nakonec důkladně…
Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Bílky oddělíme od žloutků. K bílkům přidáme špetku soli a šleháme na max obrátky šlehače. Když už sníh skoro je, přišleháme po částech cukr. Nakonec důkladně prošleháme…
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Sypke prisady na cesto som zmiesala a vsypala ich do mixera - surovo do robota som to praskla. Nakrajala som k tomu maslo a pridala vajce. Cesto sa zmixovalo za okamih a…
Smícháme tuk, esenci a vejce a nalijeme do pekárny. Smícháme sypké ingredience kromě rybízu a nasypeme do pekárny. Program KOLÁČ/CAKE/DORT. Po zaznění zvukového signálu…
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Program DORT/CAKE/KOLÁČ. Asi 20 minut před koncem pečení zkontrolujeme špejlí stav. Mně se podařil malounko připálit …
Smícháme zakysanou smetanu s moukou, poté přidáme jogurt, kůru z citrónu, citronovou šťávu a vanilkovou esenci. V jiné nádobě rozšleháme ručním šlehačem žloutky s 2/3 …
Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, kakao a nescafé v prášku. Premiešame a potom po lyžiciach pridávame múku a mandľovú múčku.…
Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. …
Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka…
Ze surovin na knedlicky vytvorime kompaktni (spise ridsi) testo. Hrusky oloupeme, zbavime jadrincu a nakrajime na platky. Ve vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme…
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.Cukr a změklé…
Suchary rozdrtíme, přidáme máslo a vejce a vypracujeme v těsto. Možná nepůjde uplně spojit (trvá to, než se suchary rozmočí), ale to ničemu nevadí-rovnou ho namačkejte…
Nakrájené ovoce, mléko a vanilkovou esenci rozmixujte na pyré.Utřete máslo s cukrem do pěny a přidejte vejce a bílky. Prosejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a…
Zapni troubu. Čokoládu nalámej na malé čtverečky a vlož do sáčku. Pytlík dej na destičku. Pomocí válečku čokoládu rozdrť. Dávej přitom pozor na prsty! V míse rozetři…
Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení (dno i boky). Uvaříme pudink z uvedených surovin.Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s…
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme,…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Holka u plotny radí: Jak na nadýchané a vláčné lívance bez kynutí? Je to hračka!
Jak na pravého houbového kubu? Nejlepší je ze sušených modráků, které dodají černou barvu, a důležitá je správná velikost krup
Novým hitem v cukrařině je malovaný piškot. S jeho pomocí poměrně jednoduše přenesete na dort jakýkoliv obrázek