Středomořská polévka se zelím a fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na polévku rozehřejeme trochu olivového oleje, vložíme nakrájenou mrkev, cibuli, fenykl a krátce orestujeme. Po několika minutách přidáme nakrájený česnek,…
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i…
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, pokapeme troškou oleje, ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem a necháme alespoň půl hodinky odležet. Poté maso na…
Připravila jsem si směs koření č.1 (půl lžíce cibulového semínka, půl lžíce celého fenyklu, půl lžíce černého hořčičného semínka). Do hluboké nádoby jsem dala 3 nahrubo…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit do hluboké pánve na máslo. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Pustí si vodu, takže je několik minut podusíme, pak…
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit…
Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po…
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky,…
Na másle s olejem orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a bramboru, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. V hmoždíři…
Fenykl i mrkev očistíme, nakrájíme fenykl na proužky, mrkev na nudličky. Semínka fenyklu rozdrtíme v hmoždíři, ostatní koření ponecháme celé. Rozehřejeme wok nebo…
Z každého kuřecího prsa uděláme dva plátky, které osolíme a okořeníme. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran.Maso…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Reďkovku aj zeler na tenko nakrájame. Vodu zvaríme s octom a feniklom, rozpustíme soľ, po miernom schladnutí vmiešame med a rozpustíme. Zalejeme reďkovku so zelerom,…
Chlebík babičky Bé: připravíme si kvásek: 42 g kvasnic rozdrobíme do hrnečku, zasypeme kávovou lžičkou soli, kávovou lžičkou moučkového cukru a 5-ti kávovými lžičkami…
Hrušku oloupeme, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a zakápneme trochou citronové šťávy. Fenykl nakrájíme na jemné plátky. Červené lupení očistíme a větší lístky zbavíme…
Uvařenou řepu nastrouháme na jemno. Promícháme ji s uvařenou čočkou, nakrájenou šalotkou a ostatními přísadami.Z připravené hmoty utvoříme placičky a pozvolna je…
V hrnci na polévku na polovině rozehřátého oleje osmahneme kuřecí paličky i kosti dozlatova a vyndáme na talíř. Dle potřeby přilijeme olej a orestujeme nakrájený fenykl,…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé.Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového…
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, dáme na plech a grilujeme 5-7 min, kým nie sú ugrilované. V panvici rozohrejeme olej, pridáme najemno narezaný cesnak a…
Fenykel nakrájame na menšie kusy.Na panvici roztopíme maslo, pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať (nie veľmi dohneda). Pridáme fenykel a obraciame ho, kým sa…
Krkovici osolíme a prudce osmahneme na oleji po obou stranách.Rajčata spaříme v horké vodě - poté je dáme do studené vody a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme a…
Na másle necháme zesklovatět cibuli překrájenou na céčka. Přihodíme na kousky nakrájený ( samozřejmě očištěný ) fenykl. Chvíli společně restujeme, přidáme kukumu a curry…
Kuřecí rolky: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme a rozložíme, abychom získali co největší plát masa. Plát přikryjeme mikrotenovou folií a naklepeme. Stehna…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Luštěniny jako základ sladkého moučníku: Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové kuličky chutnají skvěle
Proč je sushi z obchodu dobrou volbou? Je kolikrát lepší než ze špičkové restaurace, říká kuchař Lukáš Neckář
Velikonoční beránek: Kde koupit nejlepší jehněčí a jak upravit kýtu, jak krk a co s žebry