Rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVánoce jsou za rohem a vy jste milovníci pochoutek z ryb? Tak to nemůže tato polévka chybět na vašem stole. Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky vykouzlí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 374 kJ / 89 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 0,10 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vánoce jsou za rohem a vy jste milovníci pochoutek z ryb? Tak to nemůže tato polévka chybět na vašem stole. Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky vykouzlí…
V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň…
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa.…
Hlavu a vnitřnosti z kapra dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byl potopený. Přidáme cibuli pokrájenou na čtvrtky a osolíme. Na másle osmažíme zeleninu a zalijeme vývarem…
Vaříme hlavu, maso a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě. Necháme vychladnout a obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka…
Kapří hlavy důkladně očistíme - tj. odstraníme oči, zbavíme je žáber, spaříme vroucí vodou a oškrábeme černotu. Vaříme spolu se zeleninou a kořením cca 1/2 hodiny, aby…
Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na…
Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin.Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme.
Tradiční štědrovečerní polévka je velmi skromná a vystačíme při ní vlastně jen s kouskem zeleniny a zbytky ze zpracování kapra. Přitom jde o opravdové sváteční jídlo,…
23.l2. si uvaříme vývar z ryb a koření, vedle toho vývar ze zeleniny a vývar z hub. 24.l2. si uděláme z másla a hladké mouky krásnou voňavou jíšku a zalijeme ji rybím…
Ryby naporcujeme. Ve vodě se solí, pepřem a oloupanou cibulí uvaříme porce ryb a kapří hlavy. Po zchladnutí obereme od kostí, případně překrájíme na menší kousky.Na…
Pomalým varem uvaříme hlavu společně s novým kořením a pepřem, lehce osolíme. Hlavu obereme a kousky masa necháme bokem. Na másle osmahneme zeleninu, zaprášíme hl.…
Hlavu z kapra a skelet dáme do studené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a dáme vařit, pomalu táhnout cca hodinu. Odstavíme, slijeme na menším cedniku…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Pět nejoblíbenějších jídel prince Harryho: Miluje moučníky s banány, pálivé kuře z fastfoodu a nikdy neodolá šťavnatému lososu
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Historie perníčků: Původně se pekly v Egyptě a používaly pro zmírnění zažívacích potíží