Přemek Forejt: neotřelá gastronomie pro Olomouc i zbytek země
Ačkoli nebyla gastronomie odmala jeho snem (chtěl být hercem), druhá volba se mu nakonec vyplatila. Vyučil se a vyrazil se zdokonalit do Anglie, kde se v michelinské restauraci vypracoval na takovou úroveň, že se po návratu domů zařadil mezi českou špičku (je držitelem ocenění Zlatý kuchař). Po brněnské restaurace Koishi s oceňovanou japonskou kuchyní zamířil Přemek Forejt do Olomouce, kde otevřel svůj podnik Entrée, který se orientuje na přípravu rafinovaných pokrmů zejména z lokálních surovin.
Do širšího povědomí veřejnosti se ale Přemek Forejt dostal především díky svému porotcování v soutěži MasterChef Česko. Televizní diváky zaujal nejen svými zkušenosti, ale i sympatickým, neotřelým vzhledem.I díky své popularitě je proto zván na různé akce, které vylepšuje svými kulinářskými kousky, anebo i jako konzultant podniků, které potřebují kuchařsky pozvednout. I takto tedy vypadá kariéra kuchařského showmana.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Smažená cuketa v sýrovém těstíčku: Křehkým plátkům cukety dodá sýr šťavnatost a výraznější chuť, bylinky jemnou vůni
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Festival Aromaterapie & Bylinky zve na workshopy, aromajarmark a bylinkové speciality