Jahodové tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenJeště je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 347 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,13 g |
– nasycené | 2,20 g |
– nenasycené | 0,88 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,33 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 10,33 g |
– cukry | 10,33 g |
––– laktóza | 4,33 g |
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Nepečené dorty jsou výborné po celý rok, nicméně v létě k němu můžeme přidat čerstvé ovoce. V tomto receptu použijeme voňavé jahody, které jsou v kombinaci s tvarohovým…
Povolené jahody, jogurt, šlehačku a sladidlo rozmixujeme a dáme vychladit do lednice po dobu namražování nádoby do zmrzlinovače. Potom jsem všechno znovu prošlehala …
Nachystáme si hlubokou misku, do které dáme potravinářskou fólii. Scedíme si jahody. Piškoty namáčíme v jahodové šťávě a vyskládáme jimi misku. Na piškoty dáme polovinu…
Jahodový pudink uvaříme podle návodu na obalu. Za častého míchání ho necháme zchladnout. Mezitím si na dno pohárků rozdělíme jahodový jogurt. Opatrně na něho vlijeme…
Knedlíky jsem nakrájela a v misce zalila mlékem, v druhé misce jsem smíchala jogurty s tvarohem, cukrem a omytou nastrouhanou citr.kůrou. Pekáč jsem vymazala máslem,…
KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně vmícháme mouku,…
Veškeré suroviny společně umixujeme, necháme vychladit a podáváme nalité na ledovou tříšť, samotné nebo na vanilkové zmrzlině......
Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a prodopeč. Pečeme v předehřáté troubě a upečené necháme vychladnout. Pak pomažeme…
Tyto poháry vypadají velmi efektně, ale příprava je mnohem jednodušší, než si myslíte. Potřebujete hlavně trpělivost při čekání, až želatina ztuhne.
Ovoce nakrájíme na kostičky a dáme do hlubších misek. Zakysanou smetanu si rozmícháme s jogurtem a cukry a vlijeme na ovoce. Můžeme přizdobit kopečkem zmrzliny, kouskem…
Piškot upečeme a necháme vychladit. Do mísy dáme jogurty a smetanu, promixujem a pomalu zašleháme želatinu. Nalejeme do formy. Piškot pomažeme z jedné strany marmeládou-…
Slijeme šťávu z kompotu a odměříme 170 - 200 ml, pokud je méně tak doplníme vodou. Zahřejeme na zhruba 50 - 55°C a ve šťávě rozpustíme želatinu, na míchání používám…
Rýži uvaříme, dáme domixéru spolu s jahodami z kompotu a jahodovým jogurtem. Umixujeme, samozřejmě, že do mixéru dáme trochu té kompotové šťávy :D vlijeme na talíř a…
Mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao smíchejte. Pozvolna rozpusťtě v kastrůlku máslo, po vystydnutí ho přidejte ke směsi. Vajíčka rozšlehejte, kávu uvařte a přidejte do…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Oblíbená vosí hnízda: Nejlepší náplně, postupy při plnění a recept od Kristiny, který se předává z generace na generaci
Česnečka je druhá nejlepší polévka ve střední Evropě: Odborníci ocenili její účinky proti nachlazení i kocovině
Královské chutě: Monacká kněžna Grace chroupala kousky celeru k svačině a k večeři jí stačila jednoduše zapečená brokolice