Božská rolka
Recept ještě nebyl hodnocenLehounké těsto této rolády v sobě ukrývá pořádnou vrstvu ušlehané smetany a sladkokyselou náplň z višní. Dopřejte si skvělý moučník také, není tak složitý na přípravu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 316 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,00 g |
– cukry | 15,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lehounké těsto této rolády v sobě ukrývá pořádnou vrstvu ušlehané smetany a sladkokyselou náplň z višní. Dopřejte si skvělý moučník také, není tak složitý na přípravu a…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Máte rádi kombinaci nadýchaného piškotu s čokoládovou chutí, šlehačky a ovoce? Tak to jste natrefili na ten správný recept. Švarcvaldský dort je spojení sladkého,…
150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe odkapanými višněmi. Máslo vyšleháme s…
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, cukr, kakao a smícháme. Přidáme olej a rozšlehaná vejce. Vše dobře promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané…
Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme.Pak vmícháme olej (máslo), vejce, mléko a nakonec přidáme vypeckované višně a úlomky čokolády.Naplníme muffinové…
Na korpus smícháme všechny suroviny kromě kakaa. Pokud je těsto řídké můžeme přidat ještě trochu mouky, záleží na velikosti vajec. Na plech vyložený pečícím papírem…
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků…
Na korpus vyšleháme bílky se solí do polotuha a došleháme do tuha s cukrem. Zašleháme žloutky a olej a nakonec lehce vmícháme rozmíchanou mouku s pudinkovým práškem.…
Na korpus vyšleháme bílky se solí do polotuha a došleháme do tuha s cukrem. Zašleháme žloutky a olej a nakonec lehce vmícháme rozmíchanou mouku s pudinkovým práškem.…
Kompotované višně vypeckujeme, pokud už nejsou a je lépe je rozpůlit, aby nebyly v těstě velké kousky a lépe se rozprostřely. Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do husté…
Postup na korpusy: Žloutky vyšlehat s polovinou cukru do bělavé pěny.Pomalu přidáváme horkou vodu,potom olej,mouku smísenou s práškem a příchutí. Bílky,špetku soli a…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
Oddělíme vejce. K bílkům přidáme 4 lžíce chladné vody a našleháme tuhý sníh. Potom po lžících zašleháme cukr a žloutky. Rozpálíme troubu na 175 °C. Smísíme mouku se…
Vše vyšleháme a řídké těsto nalijeme do vymazaného pekáče, v předehřáté troubě upečeme. Ještě horký trhanec roztrháme vidličkou. Višně i se šťávou dáme vařit, přisladíme…
Poháry jsou zpravidla slavnostní záležitostí, ale chuť je někdy tak silná, že si je připravíme i ve všední den. V tomto receptu najdete inspiraci na pohár s višněmi,…
Ubrouskem osušená kachní prsa nařízneme na kůži ostrým nožem, vytvoříme mřížku. Osolíme, opepříme. Smažíme na pánvi bez tuku kůží směrem dolů. Smažíme z každé strany 6…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou…
Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme 2 lžíce horké vody, skořici, roztlučený hřebíček a sníh z bílků, do kterého jsme vmíchali zbytek cukru. Sníh lehce…
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, mléko a rozpuštěné zchladlé máslo v hladké těsto. Nastrouháme jablko nahrubo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné…
Vypracovat hladké těsto a nechat odpočinout, nejméně 12 hodin v chladu. Náplň: tvaroh, žloutek, 1 pudink a cukr smícháme. Višně vypeckujeme, i se šťávou a skořicí…
1. Žloutky a 100 g cukru utřete do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábejte dřeň a společně s čokoládou a mandlemi ji vmíchejte do žloutkové pěny. Přisypejte mouku a prášek…
1. Žloutky a 100 g cukru utřete do pěny. Z vanilkového lusku vyškrábejte dřeň a společně s čokoládou a mandlemi ji vmíchejte do žloutkové pěny. Přisypejte mouku a prášek…
Přidáno před 29 minutami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Zkuste Posset: Dezert, kterým chtěla lady Macbeth otrávit stráže, připravíte ze tří surovin!
Retro vaření s Kristinou: Upečte si valentýnské pusinky lehké jako vánek!
Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet