Brambory podle tety Květy
Recept ještě nebyl hodnocenNové brambory důkladně omyjeme a dáme vařit neoloupané, ve slupce. Hlídáme si čas a brambory odstavíme když jsou polotvrdé a už se dá do nich píchnout. Slijeme je, …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nové brambory důkladně omyjeme a dáme vařit neoloupané, ve slupce. Hlídáme si čas a brambory odstavíme když jsou polotvrdé a už se dá do nich píchnout. Slijeme je, …
Mangoldové řapíky nakrátíme a nachystáme jich tolik, aby jich byla plná remosková mísa. Asi 5 minut je po částech povaříme v osolené vodě, dobře scezené promícháme s…
V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát. Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…
V misce rozděláme tvaroh, sýr, žervé, mléko, koření, nakonec rozdrolíme tvaroh trojúhelník. Smícháme a ochutnáme, zda je třeba přisolit, okořenit či naředit.Na talířky…
Závin neznamená jen sladkou pochoutku plnou jablek. Na svačinu nebo na přátelské posezení můžete upéct tento vegetariánský slaný závin plný špenátu a sýru. Jeho příprava…
Suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin)…
Dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Všechnu zeleninu umyjeme, nakrájíme a připravíme i bylinky a ostatní ingredience, aby nám to odsýpalo.Do kastrolu dáme smažit cibulku.…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Falešné krkonošské kyselo: Do náhražky tradiční polévky patří kyselé houby a vylepšit ji můžete smaženými vajíčky
Babské rady, jak vyčistit troubu: Stačí citron, jedlá soda, voda a bílý ocet, pozor musíme dát jen na správné kombinace
Jak si připravit a zavařit pravou italskou rajčatovou omáčku: Stačí kilo rajčat, 6 lžic olivového oleje a půlka cibule