Křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenNa této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 346 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 440 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 5,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu…
Levné bramborové jídlo našich babiček bude znát jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu.
Velmi jednoduchý a na přípravu snadný recept na pikantní pochoutku, která vás postaví na nohy. Kombinace zdravé červené řepy a strouhaného křenu v množství "co kdo snese…
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí…
Tuto svěží pomazánku připravíme snadno z tvarohu a zakysané smetany. Obojí stačí smíchat spolu s nasekanou cibulkou, která pomazánce dodá svou typickou chuť. Pomazánku…
Velmi jednoduchý recept, jak si uchovat až do podzimu salát z červené řepy. Úžasnou výhodou je, že ho netřeba zavařovat a je v lednici kdykoliv při ruce. Červená řepa,…
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější půlkroužky.Do hluboké pánve dáme olej. Vložíme cibuli, hodně osolíme, přidáme trošku vody. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni…
Kedlubnový salát s jablky: Jablká a kaleráby nastrúhame nahrubo. Jogurt premiešame s olejom, soľou a pažitkou. Vmiešame do jabĺk s kalerábom.Kedlubnový salát s ořechy …
V jednoduchosti je krása a u pomazánek to platí dvojnásob. Čerstvý, najemno nastrouhaný křen a nakrájenou cibulku zjemníme krémovým sýrem a zakysanou smetanou, pak už…
Slanou pikantní chuť dobrého uzeného dobře doplňuje křen. Právě proto se k uzenému často dělá jednoduchá křenová omáčka. Její přípravu zvládne i začátečník a úspěch je…
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Plněné tortilly jsou snadnou a rychlou večeří, ale také je můžete podávat jako pohoštění pro návštěvy. Základ z pomazánkové másla je dochucen bylinkami, sýrem nebo…
Vepřové koleno můžeme jednoduše připravit v tlakovém hrnci. K dochucení stačí použít pepř, libeček a sůl. Servírujeme ho s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Kromě…
Do zapékací misky vložíme na jednu stranu plátek masa, na druhou stranu nakrájenou a osolenou porci brambor, posypeme cibulkou, poklademe máslem a v předehřáté troubě na…
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Nakrájené brambory, sůl, celer a pórek smícháme. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, obalíme v křenu a vmícháme do bramborové směsi.Zapékací misku vymažeme máslem, na dno…
Máte rádi čalamády? Tuhle vyrobíte z několika málo surovin - nakrouhaného hlávkového zelí, nakrájené cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek…
Cviklu narežeme na kocky a dobre premiešame s olejom. Potom pridáme kukuricu, na kocky narezané uhorky, na kolieska narezanú cibuľu a premiešame. Prešľaháme všetky…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Přidáno před 29 minutami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Jak správně uvařit brambory na salát: Důležitá je velikost brambor i hrnce a správný čas vaření, pak je výsledek skvělý
Cheesecake s banány podle Josefa Maršálka: Na korpus nepoužívejte sušenky, je pak mastný a nechutná dobře, radí cukrář
Pohlreichův souboj restaurací: Ve čtvrtém díle postoupili kamarádi ze školky. Pražský Dock House zaválel nejen steakem a hamburgerem