Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 221 kJ / 292 kcal
Bílkoviny12,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,00 g
Tuky1,67 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené1,08 g
–– mononenasycené0,25 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,01 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g
– cukry1,83 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Chléb ze sušeného kvásku

Chléb ze sušeného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl,…

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…

cathleen

200 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…

cathleen

70 min

Chleba z naší vesnice

Chleba z naší vesnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

K vykvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Není třeba mísit přehnaně dlouho, těsto se zpevní i překládáním. Necháme v míse půl hodiny kynout, pak…

Kváskový chléb bez hnětení

Kváskový chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…

Kváskové koláče

Kváskové koláče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…

Kváskový podmáslový chléb

Kváskový podmáslový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne…

Chleba z remosky

Chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…

Rin-Andi

80 min

Kváskové kořenové bagety

Kváskové kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…

Žitný chléb

Žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.Po 1-3…

Česnekové chlebové placky

Česnekové chlebové placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…

Merylas

60 min

Celozrnný kváskový chléb

Celozrnný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…

Kváskové placky s česnekem

Kváskové placky s česnekem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

k vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Mísím robotem, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2…

Kváskové placky se škvarky

Kváskové placky se škvarky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

K hotovému rozkvasu po 12 hodinách přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (2-3 hod).Lžící, namáčenou ve vodě, pak ukrajujeme kousky…

1 2 3 7

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více