Pravý marcipán
Recept ještě nebyl hodnocenPostavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle…
Chystá se u vás v rodině velký den? Ať už si dva chtějí říct své "Ano", nebo někomu budete přát "Všechno nejlepší", jemné a nadýchané domácí koláčky udělají vždy radost…
Mazanec zajisté patří mezi tradiční velikonoční symboly a dobroty. Mezi hospodyňkami koluje nespočet různých receptů. My vám přinášíme jednoduchý recept na přípravu…
Kynuté koláče dokáží rozvonět dům máslem, vanilkou a tvarohem s povidly. Smetana přidaná do těsta dodá kynutém těstu sametovou jemnost. Nahoru drobenka, mandle a šup s…
Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové. Nejlépě nůžkami odstřihneme barevné od bílého. Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem…
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho…
Mandle jsou plné zdravých tuků, bílkovin a minerálů. Pražené mandle jsou křupavá delikatesa, které si můžete vychutnat naslano místo brambůrků nebo jako zobání k vínu.…
Kuřecí maso, nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme v rozehřátém tuku.Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Po…
Kynuté koláče nesmí chybět na svatbách, různých oslavách, nebo jen tak u odpolední kávy. Tuto tradiční sladkou pochoutku z české kuchyně všichni milují a každý si může…
Křehké máslové košíčky, zkaramelizované Salko, čokoláda a mandle - to jsou výborné karamelové košíčky, které se hodí nejen na vánoční stůl. Připravit si je můžete…
Velikonoce si těžko představíme bez lahodného a mandlemi posypaného mazance. Podle tohoto hrníčkového receptu ho zvládne opravdu každý. Upečený mazanec je plný rozinek…
Uděláme kvásek,necháme zkynout, mezi tím si rozpustíme tuk a připravíme ostatní suroviny. Když kvásek vykyne, vše smícháme a řádně proděláme těsto. Necháme kynout. Po…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Pořádáte dětskou oslavu a hledáte něco speciálního pro malé raubíře? Něco, co je trochu poleká, ale zároveň i rozesměje? Pak je tento recept přesně tím pravým. Do pečení…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, vejce, rum, rozpuštěné sádlo.Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Pokud těsto lepí a je řídké, přidáme mouku…
Z poloviny vlahého mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme na jemno. Změklý tuk, cukr a vejce utřeme, nejlépe v robotu. Přidáme mouku,…
Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto…
Znáte nějaký koláč, který je snadný na přípravu, a přitom tak neobyčejně dobrý? Využijte podzimní sezóny a upečte si dýňový koláč. Vystačíte si se základním křehkým…
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou…
Základem lahodných kynutých moučníků je těsto se správným poměrem surovin. Takové, aby se s ním lehce pracovalo a zároveň bylo vláčné. Přesně jako je náš recept na těsto…
Na másle dozlatova opražíme sekané mandle, potom si nakrájíme banán na kolečka.Smetanu na šlehání a ztužovač smetany vyšleháme do tuha.Do šlehačky přidáme zlehka…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Tafelspitz aneb jídlo pro císařpána: Slavná rakouská specialita z vařeného hovězího skvěle chutná s českou vejmrdou
Skotské sušenky shortbread se přímo rozplývají na jazyku. Víte, jak je správně upéct?
Sušené sýry jako chuťovka pro gurmány. Jednoduchou verzi v podobě „popcornu“ si snadno uděláte i doma