Linecké cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenZe změklého másla a zbylých surovin uhněteme kompaktní těsto a dáme uležet alespoň do druhého dne do lednice.Z těsta válíme tenkou placku asi 0,5 cm a vykrajujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze změklého másla a zbylých surovin uhněteme kompaktní těsto a dáme uležet alespoň do druhého dne do lednice.Z těsta válíme tenkou placku asi 0,5 cm a vykrajujeme…
Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny. Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme…
Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som olej a vlažnú vodu. Múku, celý mak, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vmiešala. Plech som…
Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté…
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme.Na krém uvaříme v mléce puding a…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme dobře…
Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo). Na piškotová patra vyšlehat…
Oloupanou cuketu bez semen a mrkev nastrouháme na menším slzičkovém struhadle, ořechy nasekáme na hrubo, omyté ovoce nakrájíme na menší kousky, šlehačku ušleháme a…
Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.Mouku se škrobem a práškem prosejeme, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.…
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme…
Tradiční linecké cukroví zpravidla nesmí chybět na talířku během jakýchkoliv svátků. Avšak toto křehké cukroví můžete připravit i kdykoliv během roku, třeba na dětskou…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.Promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na připravený…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Toto těsto můžeme použít i na jinak tvarované pečivo. Pokud nemáme mlýnek se zdobičkou, použijeme zdobící sáček. Pokud je těsto tuhé a sáčkem se těžce protlačuje,…
Mini koláčky s různými náplněmi bývají lákavým zpestřením na různých oslavách. Jsou velmi jednoduché na přípravu i pečení, zvládne je i začátečník. Můžeme je připravit i…
Třené linecké, spojené pikantní marmeládou, polomáčené v chutné čokoládě - to je velmi oblíbený dezert ke kávě, ale i vánoční cukroví. Není tak složité, jak se na první…
Vánoční cukroví, které je za chvíli hotové, provoní kuchyň, krásně vypadá na stole a výborně chutná. Do lahodné náplně se navíc dají schovat zbytky cukroví, které se…
Víte, čím jsou odlišné pardubické perníčky od klasický, které pečeme zejména na Vánoce? Jejich základem je sirup svařený z cukru a vody a po upečení se plní povidly a…
Vykrájené tvary z tohoto těsta jsou ozdobné už jen nerovným povrchem prosvítajícího kokosu. Stačí je pak slepovat jen marmeládou, pro další vylepšení použijeme…
Jedlá výzdoba má vždycky úspěch, a to nejen u dětí. Připravte na sváteční stůl tato nepečená vajíčka z rumových perníčků. Nadrobené perníčky smíchané s ostatními…
Slávinka, podle které jsou pojmenovány tyto sladké medové pochoutky, má skutečně vymazlený a podrobný recept na pečení. Můžete se jím bez obav řídit. Výsledkem budou…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Tradiční sádlovky jsou kuličky s důlkem, do kterého plníme oblíbenou marmeládu. V základu a těsta je sádlo, po kterém dostaly také svůj název. Nemusíte se bát, že by to…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Lékařka radí, co dělat při otravě houbami: Pomůže aktivní uhlí, v určitých případech ale jeďte hned do nemocnice, varuje
Cukrář Josef Maršálek radí, jak na to, aby vánočka nepopraskala: Těsto během kynutí nesmí oschnout, říká
Lyonský salám a legendární Junior: Téměř stejná uzenina, jen jiné jméno. Vychutnat si ji můžete třeba ve vynikajícím salátu