Pomazánka z vařeného masa
Recept ještě nebyl hodnocenNevíte jak upotřebit zbylé vařené maso? Vyzkoušejte z něj připravit snadnou pomazánku s celerem a majonézou, kterou upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Nejlépe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nevíte jak upotřebit zbylé vařené maso? Vyzkoušejte z něj připravit snadnou pomazánku s celerem a majonézou, kterou upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Nejlépe…
Velmi jemně nakrájíme maso, dáme do misky, přidáme najemno nastrouhanou cibuli, dobře vyždímanou housku, najemno sekanou petrželku, vejce, sůl, pepř.Vypracujeme těsto…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Na sádle s na nudličky nakrájeným špekem necháme volně smažit cibuli, kterou jsme nakrájeli a prosypali PL mouky. Do sypkého těsta přidáme zbytek mouky, vypracujeme…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Slaninu opečeme do zlatova a přidáme cibuli s česnekem.Po chvíli vsypeme fazolky a osolíme je. Malinko podlijeme…
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme zeleninu a nové koření s bobkovým listem. Společně restujeme zeleninu…
Osmažíme cibuli, doplníme protlakem a zalijeme vývarem. Přidáme okurky, bobkový list a 15 minut vaříme. Osolíme, dochutíme citronem a na talíři přidáme lžíci smetany a…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm vhodný ke konzumaci za tepla…
Vařené maso necháme vystydnout, aby se dobře krájelo. Uvaříme brambory a také je necháme zchladnout. Pak maso nakrájíme na kostičky, slaninu na malinké kostičky (lze…
Zbylo mi vařené vepřové maso z hlavy, tak co s tím ? Napadl mě aspik, tak jsem se dala do díla. Maso jsem pokrájela na menší kousky i s uzeným masem (zbylo z uzených…
V pekáčku opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu s cibulí a předem namočenými houbami. Když je maso upečené, přidáme uvařené nakrájené brambory s uzeninou a…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v osolenej vode. Pekáč vymažeme, na dno urovnáme uvarenú ryžu a posypeme korením na ryžu. Na ňu urovnáme pokrájané…
Maso nakrájíme na kousky nebo plátky. Může být teplé i studené. Smícháme omáčku a dochutíme. Maso můžeme polít, nebo omáčku podávat zvlášť. Přikusujeme čerstvý křupavý…
Kapary nasekáme nadrobno, cibulku na jemná kolečka. Smícháme všechny suroviny, dochutíme a necháme v lednici uležet.Horké maso nakrájíme na plátky. Na talíři podáváme s…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na plátky. Do vymasteného pekáčika dáme vrstvu zemiakov, na ňu na plátky narezanú brokolicu, posypeme na drobno narezanou údeninou a…
Studené maso, cibuli, rohy a cibulky nakrájíme na kousky. Smícháme s kečupem, fazolemi, solí a pepřem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte…
Maso nakrajim za studena na platky. Cibuli pripravim na drobno, osmazim na masle, pridam platky hub, kmin a na teto smesi opekam platky masa az dostanou barvu. Pote…
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Dobroty z trouby: Dáte si na Štěpána pečenou husu, kachnu, nebo rakouský chleba?
Jak na výbornou pampeliškovou kávu: Z pražených kořenů ochucená kořením chutná skvěle, říká bylinkářka Linda
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý