Pikantní medová žebra
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 368 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,29 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 81,43 g |
– cukry | 78,57 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s…
Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Je šťavnatá, jednoduchá na přípravu a velmi variabilní. Vyzkoušíme ji upéct společně s cibulí,…
Kuřecí stehna na medu nás k zakousnutí lákají již od pohledu na jejich vypečenou zlatohnědou barvu. Pečení je sice zdlouhavé, ale o to více budeme odměněni lahodnou…
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Poté pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva a přidáme kakao. Přidáme tuhý sníh z bílků a…
Hledáte recept na moučník, který je lahodný a křupavý? Tak to se díváte na ten správný. Těsto s medovou vůní je proloženo máslovým krémem, který podtrhne citronová šťáva…
Máte rádi neobvyklé chutě? Tak si s námi zkuste připravit tuto křehoučkou a šťavnatou krkovičku, naloženou a pak pomalu pečenou v pikantní marinádě s medem a pivem. Jako…
V míse smícháme tvarohy se zakysanou smetanou (popř. mlékem) a medem - promixujeme do hladkého krému. Na dno dortové formy vyskládáme piškoty. Smícháme expresso s…
Perníčky zase trochu netradičně. Není třeba je nechat odležet, jsou měkké hned a díky vzoru nemusíte ani více zdobit. Použijeme světlé těsto bez kakaa a kakaem pak…
Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji podoby stočeného provazu,…
V míse vyšleháme med společně s vejci do pěny. Poté postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, pudinkový prášek a mandle. Vše řádně vymícháme na jemné…
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa přejme ochotně chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou se stane luxusním…
Skvělá kuřecí směs se zeleninou z pánve - woku se skvěle hodí jako oběd, který vás zasytí. Maso získá pikantní chuť díky naložení v marinádě. Na této křupavé směsi si…
Hledáte recept na neokoukaný moučník, máte rádi chuť povidel a perníkového koření? Pak musíte vyzkoušet tento vynikající perníkový závin. Jeho příprava nezabere mnoho…
Perníčky už nejsou záležitostí pouze vánočních svátků, stejně tak je můžete s dětmi upéct i na Velikonoce. A jelikož se dětem zpravidla nechce čekat než změknou, máme…
Pečené copánky z bůčku marinovaného v zajímavé marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření zaujmou jak chutí, tak pěkným vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Cukr, suš. mléko, bílek, med, vysypeme do misky a přidáme vlažný rozpuštěný tuk a vše smícháme dohromady a postupně přidáváme vodu po kapkách, postupně se to bude zdát…
V jednoduchosti je krása. Stačí jen několik surovin přidaných ke kvalitnímu masu, pár hodin odležení a poté pobyt na rozpáleném grilu. To vytvoří z obyčejných plátků…
Výroba domácí šunky není nic složitého, obzvlášť pokud máme šunkovar. Připravíme ji z jemného králičího masa a ochutíme medem a naloženým zeleným pepřem, který šunce…
Maso odblaníme a rozdělíme na čtyři díly. Z balzamika, medu, oleje, bazalky a hořčice ušleháme marinádu. Panenku dobře osolíme a opepříme a naložíme do marinády, nejlépe…
V malé misce dohromady prošleháme olej, sójovou omáčku a med. Přidáme ještě prolisovaný česnek, sůl dle potřeby a nadrcenou sušenou chilli papričku a vše smícháme…
Upéct domácí sušenky není vůbec složité. Navíc část cukru v nich můžeme nahradit medem a s přípravou mohou pomoci i děti. Tyto výborné sušenky krásně voní skořicí a…
POSTUP KORPUS : Z 6 bilku a 15 dkg cukru uslehame snih. Do uslehaneho lehce vmichame zloutky. Snih jen lehce nekolikrat prehodime vareckou a pak pridame prosatou hladkou…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Originální jahodové kombinace: Spojte je s bazalkou či pepřem a zažijte nebe v ústech!
Koláče s tvarohem a rebarborou: Správně připravený kvásek je zárukou nadýchaného těsta a rebarboru je nutné dobře oloupat
Připravte si fantastické jednohubky v retro stylu nebo v moderní úpravě. Těmito fígly je vylepšíte