Ječný chléb
Recept ještě nebyl hodnocenPřed posledním kynutím (po konečném hnětení) vyjmout z nádoby, vytvarovat oválný bochník, naříznout, poprášit ječnou moukou a vrátit do pekárny.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,30 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 69,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Před posledním kynutím (po konečném hnětení) vyjmout z nádoby, vytvarovat oválný bochník, naříznout, poprášit ječnou moukou a vrátit do pekárny.
Vyjma vejce, smíchejte všechny ingredience s hotovým kváskem a dejte na teplé místo kynout přikryté na cca 2 hodiny. Pak přidejte vejce, případná bonusová chia semínka a…
Vynikající sušenky s čokoládou a ořechy v základu arašídy chutnajícího křehkého těsta budou ideální svačinkou nebo mlsáním ke kávě. Upečte je podle našeho podrobného…
Cuketu omyjeme, nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 15min stranou. Poté důkladně vymačkáme, smícháme s vejci, moukou a opepříme. Na rozpálené pánvi postupně tvoříme…
Jelikož jsem slabá na ruce, tak jsem opět na těsto použila věrnou přítelkyni pekárnu. Do nádoby nalijeme vodu a olej. Pokud je to potřeba, změníme pořadí tekutin a…
Var.1 Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30min odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou…
Těsto zaděláme tradičně na vále. Postupně na něj přes síto prosejeme mouku. Dříve se to dělávalo proto, že mouku skladovali v pytlích, takže se mohlo stát, že jste v ní…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba). Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen. Přidáme olej a…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno…
Ze všech surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto, je třeba ho hníst alespoň 10min, aby se složky dobře spojily. Poté zabalíme do potravinové fólie a necháme přes…
Vařené brambory oloupeme, najemno nastrouháme a prohněteme s pšeničnou nebo ječnou moukou.Z těsta vyválíme tenké placky, které se pečou na plotně. Pečené placky…
Nejprve smícháme suché ingredience a metličkou provzdušníme mouku, následně přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Ruce máčíme ve vodě a vytvarujeme 12 kuliček,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
I přesolená polévka jde zachránit! Desatero osvědčených babských rad, které usnadní vaření
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?