Marinované sojové plátky
Recept ještě nebyl hodnocenSojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojové plátky 10 minut povaříme v osolené vodě ochucené směsí bylinek (používám sušený libeček, celerovou nať a petrželku) nebo kostkou zeleninového bujonu. Poté plátky…
Připravte si večeři s nádechem Asie. Vepřové nudličky, marinované přes noc v sójové a ústřicové omáčce, jsou krásně křehké a mají příjemně sladkokyselou chuť. S rýží…
Pokud máte v oblibě kuřecí maso a zeleninu, tak můžete uvařit podle tohoto receptu kuřecí nudličky z prsního masa, mrkve a pórku. Příprava je nenáročná, což vám bude…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou papriku, plátky česneku a bílé části cibulek. Společně opékáme, přidáme pasírovaná rajčata a…
Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme odpočinout. Mezitím nakrájíme všechnu zeleninu na kousky.Na oleji zprudka orestujeme maso. Když…
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme, já jsem neměla. Nasekáme ho hodně najemno. Cibulku nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky.Smícháme zelí se šunkou, sýrem,…
Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky. V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým…
Jednoduché na přípravu a bohaté na chuť – naše pikantní buřty na pivu a Moravance vám zaručeně zachutnají. Jsou ideální volbou pro rychlý a chutný pokrm, nebo jen tak k…
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájené bílé části cibulek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a na proužky nakrájené zelí. Za občasného zamíchání asi…
Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Cibule rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na klínky. Žampiony očistíme a nakrájíme na třetiny (malé na poloviny). Můžeme…
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá…
Podrobný recept vám dopřeje ochutnat skvělé jídlo z krevet na asijský způsob. Milovníci těchto korýšů určitě nezaváhají s přípravou. Vy, kteří krevety teprve chcete…
Na oleji osmahneme cibulku, když je dozlatova, přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku. Chvíli restujeme a přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky.Poté…
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli…
Zeleninu očistíme, papriku nakrájíme na větší kostičky, cibuli na tenká céčka.Uzený bůček nakrájíme na kostičky a dáme do pánve na rozehřátý olej. Přidáme cibuli,…
Uzená vepřová žebírka pečeme v troubě potřená výbornou marinádou ochucenou medem, sójovou omáčkou, pivem, hořčicí a sladkou chilli omáčkou, která ke sladké chuti dodá…
Žampiony očistíme, sloupneme a vnitřky společně s nožkou ostřejší kávovou lžičkou vydlábneme.Zeleninu nakrájíme, nožky a vnitřky žampionů na plátky, obě papriky a řapíky…
Maso důkladně osolíme a zprudka opečeme ze všech stran na troše rozpáleného oleje. Nakrájíme cibuli na měsíčky, česnek na plátky a mrkev se žampiony na kousky.Na omáčku…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Rajčata rozkrojíme napůl, papriky na kousky, cibuli na měsíčky a okurku na půlkolečka.Sýry nakrájíme na menší kousky, petrželku nasekáme.Zálivku prošleháme metličkou do…
Potřebujete udělat šťávu k již hotovému masu? Použijte suroviny, které budou po ruce, třeba i zmražené bylinky a konzervovaná rajčata. Připravenou šťávou lze použít i…
Lilek očistíme a pokrájíme na kostičky asi 2x2 cm. Posolíme a necháme na talíři asi 15 minut vypotit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Ty orestujeme spolu s…
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkorojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá vyhlášené kuře na paprice, a přidal i recept na bramborové nočky
Máte rádi tučná jídla? Může to být v genech, zjistili vědci
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká