Kávové slzičky
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a…
Mléko svařit s cukrem, přimíchat mleté oříšky, nechat přejít varem, vypnout a nechat vychladnout.Po zchladnutí zašlehat vanilkový cukr a máslo.Dortový korpus potřít…
Vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme tvary. Ty pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlé slepujeme čokoládovou pomazánkou, vrch zdobíme citrónovou polevou a barevným…
Na teflonovou pánev dáme ovesné vločky (možno smíchat s pšeničnými napůl), přidáme cukr a mícháme. Pozor, až se více rozpálí a zkaramelizuje cukr, hodně míchat a…
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Z uvedených přísad rychle vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.Ze švestek vyjmeme pecky, švestky překrojíme na čtvrtiny. Žloutky, cukr…
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou. V jiné míse si smíchejte rozpuštěné máslo s cukrem, přidejte obě vejce. Banány si…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z…
Mouku prosejeme, přidáme strouhané oříšky, cukry, vejce a pokrájenou Heru. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Pak…
Smícháme oříšky, piškoty, mléko a rum. Necháme trochu ztuhnout. Potom tvarujeme kuličky a do každé vtlačíme pár semínek. Obalujeme v tom, co máte rádi. Já v kakau a…
ušenky si dáme do sáčku a paličkou na maso je umlátíme na sypkou směs, to samé oříšky :) Přidáme máslo a rum a vypracujeme si těsto. Nesmí se moc lepit, ani moc drolit,…
Išelská kolečka jsou jedním z tradičních druhů cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Vykrájená kolečka slepujeme meruňkovým džemem a sladkou oříškovou náplní s…
Z mouky, cukrů, mletých oříšků, másla a vejce vypracujeme hladké těsto, které necháme (nejlépe přes noc) uležet v chladu. Z těsta děláme kuličky, ty skládáme na plech s…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme asi na 15minut odležet do lednice. Pak těsto vyválíme a vyložíme jím formu o průměru 23cm. Na…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme pevnou hmotu, kterou necháme zabalenou v lednici odpočívat minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc. Vyválíme plát, ze kterého…
Nepečená srdíčka: Ze všech surovin vypracujeme hmotu, kterou rozválíme na mírně moučeném vále a vykrajujeme srdíčka. Pečená srdíčka: Ze všech surovin vytvoříme hladké…
Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme 2 lžíce horké vody, skořici, roztlučený hřebíček a sníh z bílků, do kterého jsme vmíchali zbytek cukru. Sníh lehce…
Troubu předehřejte na 180 ºC. Smíchejte mouku, ml.oříšky, ovesné vločky, citr.kůru s prdopečem a jedlou sodou. Ve velké míse vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. …
Ze všech surovin vypracujeme těsto.Vyválíme na vále asi 3-5 mm tenký plát (o něco silnější jak na linecké) a vykrajujeme formičkou měsíčky. Podle potřeby podsypáváme…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přišleháme cukr a žloutky. Pak vmícháme vanilkovou pastu, oříšky a vaječný likér.Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím…
1. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu a tuk. 2. Vodu a žloutky ušlehat, pak postupně přilít mírně vychladlou směs čokolády a tuku, šlehat metličkami 3-5min. 3. Vmíchat…
Listové těsto si rozkrojíme na půl a vyválíme z něj na pomoučněném prkénku 2 placky - co nejtenčí. Vajíčko si dáme do mističky a rozkvedláme ho. Poté vajíčkem…
Bábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Jáhly spaříme třikrát v horké vodě, abychom je zbavili nepříjemné chuti. Poté je uvaříme doměkka. Jakmile jsou jáhly měkké, rozmixujeme je na hladkou kaši. Přidáme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Ve Francii zakázali prodej pálivých českých chipsů, jsou prý nebezpečné pro zdraví. Varujeme před tím, brání se výrobce
Nedělní mlsání: 3 tipy na rychlé moučníky. Dáte si hrnkový čokoládový koláč nebo banánové muffiny?
Studená jahodová polévka osvěží v horkých dnech. S mátou, vanilkou a zjemněná smetanou chutná fantasticky