Boloňské špagety
Recept ještě nebyl hodnocenZnámou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 397 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 49,00 g |
– nasycené | 26,00 g |
– nenasycené | 10,70 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Známou boloňskou omáčku připravíme tentokrát se špagetami. Základem omáčky je cibule, mrkev, celer a hlavně rajčata, nesmí chybět mleté hovězí maso. Uvařené špagety na…
Několik krajíčků staršího chleba a vejce najdeme doma téměř vždy, i když jsme zrovna nebyli nakupovat. Chléb ve vajíčku, se strouhaným parmezánem, je výborný jako teplá…
Rychlý a na přípravu nenáročný recept na dobrou večeři či oběd. Díky sýru a uzenému masu je jídlo syté a kaloricky vydatné, ale zajisté si pochutnáte a budete se k…
Kdo jednou okusí chuť správně připravených špaget carbonara, zamiluje se do nich. Tyto těstoviny po uhlířsku si žádají pár základních surovin, ale o to kvalitnějších. Do…
Italské těstoviny mají své kouzlo i sílu v jednoduchosti. Ochutnáme spaghetti pomodoro, skvělé letní jídlo, které zasytí a přitom je lehké. Základ tvoří zralá rajčata.…
Bruschetta je typický italský předkrm, známý již po celá staletí. Dokřupava opečený toust připravíme s rajčatovou směsí, provoněnou česnekem, bazalkou a parmezánem. Bude…
Řapíkatý celer je výborná zelenina plná vitamínů. Připravte si z něj výbornou, lehkou večeři. Stačí celer uvařit, smíchat s cherry rajčátky a bazalkou, zasypat dvěma…
Šťavnatými kuřecími prsíčky v omáčce z výpeku a bílého vína podávanými se zeleninovou přílohou, hranolky nebo opečenými bramborami, příjemně překvapíte každého strávníka…
Chlazené špecle z pultu obchodů výrazně zkrátí dobu přípravy tohoto rychlého pokrmu. Z kuřecího masa s přísadami náležejícími do středomořské kuchyně pak vytvoříte…
Luxusní pokrm, který může být za pár minut na stole. Jeho na čas nenáročnou přípravu zvládne i naprostý začátečník. Lehké a dobře stravitelné jídlo vhodné ke svátečnímu…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a…
Špagety jsou verzí z těstovin, které milují děti napříč celým světem. Pokud k nim připravíte rychlou snadnou a velmi chutnou rajčatovou omáčku, nejlépe z vyzrálých…
Jednoduché, rychlé, chutné. To je ideální jídlo pro spěchající. Těstoviny s jemnou sýrovo - špenátovou omáčkou splňují požadavky na všechny požadované vlastnosti.…
Pokud hledáte snadný a lehký pokrm plný bílkovin i zdravých tuků. Máme pro vás recept na špagety s tuňákem a rajčaty, které lahodí oku i našim chuťovým buňkám. Překvapte…
Zapečené těstoviny jsou velmi rychlým pokrmem pro celou rodinu. V tomto receptu najdete inspiraci na penne zapečené s mletým masem a směsí tří různých druhů sýra. O…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Rychlý a jednoduchý recept s vepřovým masem a bramborovými noky doplněný o lahodnou smetanovou omáčku provoněnou čerstvým tymiánem. Recept zvládne připravit i začátečník…
Uvařené brambory zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme pokrájenou šunku, nastrouhanou Goudu, petrželku a lístky tymiánu.V jiné misce…
Někomu se může kýta zdát tuhá, ale pokud ji připravíte na sádle, místo oleje, budete mile překvapeni. Přidejte zeleninu, chilli papričky a rázem můžete servírovat chutný…
Pokud máme doma gnocchi, žampiony, pórek a smetanu, můžeme se pustit do rychlého vaření. Hedvábně jemnou smetanovou omáčku s pórkem a žampiony orestovanými na másle…
Jedním z nejznámějších italských těstovinových pokrmů jsou špagety carbonara. Chutný a rychlý pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Zkuste je podle tohoto receptu,…
Těstoviny dáme vařit do osolené vody (většinou kolem 6-7 minut).Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky, osolíme a opepříme.Do pánve dáme rozehřát olej a kuřecí kousky na…
Opečená panenka s křehkým a šťavnatým chřestem vařeným s máslem, podlitá smetanovou parmazánovou omáčkou podávaná s pečenými rozmarýnovými brambory potěší nejen vaše…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00