České buchty
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 656 kJ / 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 12,60 g |
– nasycené | 3,80 g |
– nenasycené | 8,80 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,00 g |
– cukry | 36,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Těsto - buď vše vložíme do DP nebo pěkně ručně: uděláme kvásek z droždí, pár lžic cukru, trochu teplého mléka a cca čtvrtinu mouky.Potom na kvásek přidáme zbylé suroviny…
Smícháním surovin nachystáme posypku a dáme do chladna.Nachystáme náplně.Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme z části vlažného mléka, 1 KL cukru a kvasnic vzejítý…
Z mouky, Hery, vajíčka, cukru, mléka, citronové šťávy a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu odpočinout po dobu, než uvaříme…
Jablka i se slupkou nakrájíme na centimetrové plátky. Jogurt, vejce, olej, mouku s práškem do pečiva, cukr a citronovou kůru vymícháme v hladké těsto a necháme 10 minut…
Z mouky, cukru, mléka, tuku, vajec a prášku do pečiva zpracujeme těsto, které rozdělíme na 3 díly. 1 část těsta necháme bílou a nalijeme do předem vymazané a moukou…
Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme…
Ztuhlý tuk na větším slzičkovém struhadle nastrouháme do prosáté mouky, přidáme vše ostatní a opravdu rychle zpracujeme těsto, které dáme zabalené v mikroténu na pár…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Očištěného, vykuchaného, opláchnutého kapra rozdělíme na dvě půlky, pak naporcujeme. Porce ryby pak vložíme do osolené vařící vody, zvolna vaříme asi 12 - 14 minut a…
Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.Všechny sypké suroviny dáme do mísy a promícháme. Přidáme tekuté suroviny a ušleháme ručním…
Připravíme si želatinu a mezitím dáme do poháru ovoce, které nakrájáme na drobné kousky.Zalejeme želatinou a necháme chvíli ztuhnout. Dvakrát opakujeme, poté dáme…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme.Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme…
Rozmixujeme perník, ke kterému poté přidáme marmeládu a kokosový olej. Hmotu dáme na hodinu do lednice ztuhnout.Do perníkové hmoty zabalíme mandli a vytvarujeme kuličky,…
Obsah sáčku smícháme v hluboké misce a vyšleháme do krémového těsta.Na plech na muffiny dáme připravené formičky, každou naplníme asi do 3/4 a pečeme v předehřáté…
Čeká vás vzácná návštěva a vy přemýšlíte, co na takovou slávu uvařit? Vyzkoušejte tento recept na dušenou hovězí pečeni, která má údajně tradici v německém Kolíně.…
Uvařené brambory jemně nastrouháme a s moukou, vejcem,špetkou soli a špetkou kypřicího prášku do pečiva zpracujeme v hladké těsto. Těsto na pomoučněné pracovní ploše…
Na perník, který jste si udělali předem, dejte tenkou vrstvu šlehačky, celé to posypte kokosem -(i talířek)a na talířek dejte vanilkový lusk a je to hotové!!!!
Mák jemně umeleme a uvaříme v mléce, okořeníme a osladíme. Zahustíme strouhaným perníkem. Podáváme místo krému k dukátovým buchtičkám nebo s kynutými knedlíky. Do omáčky…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06