Nejlepší špenát
Recept ještě nebyl hodnocenDušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený, často…
Mechový koláč, jak se mu říká s ohledem na jeho svěží barvu, je hitem posledních let. Nadýchaný korpus je zelený díky použití špenátu. Ten skvěle doplňuje lehký krém ze…
Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme špenát, podusíme, přidáme česnek dle chuti a necháme vychladnout. Pak přidáme 2 žloutky, mouku s práškem a…
Milovaný i nenáviděný zároveň. Špenátu člověk prostě musí přijít na chuť. Je jednou z nejvýživnějších potravin na světě, která má zároveň minimum kalorií. Zde vám ho…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Na polovině pokrájené osmahlé cibulky orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené kuřecí / krůtí /libové vepřové maso nakrájené na kostky. Mezitím na 2.…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli najemno, cibulku děláme do zlatova a přidáme špenát, který povaříme a dochutíme česnekem, solí a pepřem.…
Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám…
Jednu cibuli nakrájenou na jemno opečeme s osoleným a opepřeným masem nakrájeným na kostky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a podusíme. Přilijeme 250 ml vývaru,…
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso.Těstoviny uvařené na skus dáme do mísy, promícháme s cibulovým uzeným…
Nasekanou cibuli osmahneme do skleněna na troše omastku v hrnci. Přidáme na kostičky nakrájenou (nebo hrubě strouhanou) kořenovou zeleninu a osmahneme. Přidáme bobkový…
Těstoviny uvaříme, kuřecí prsa si nakrájím na menší kousky a osmahnu se solí a česnekem, zakysanou smetanu smíchám s rozmraženýmn špenátem. Pak to všechno smíchám -…
Pro ty z vás, kteří se ani v létě neobejdete bez polévky, přinášíme lehkou špenátovku. Zelená protlaková kostka má většinou v každé lednici své stálé místo. Je vždy při…
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme…
Najprv necháme špenát rozmraziť. Na olej hodíme na kocky pokrájanú cibuľu, osmažíme, zasypeme múkou, smažíme, pridáme posekaný cesnak a mlieko, miešame, uvaríme do…
Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme špenát (dávám rovnou zmražený) a kostičky dýně a zalijeme vroucí vodou. Ochutíme bujonem, prolisovaným česnekem,…
Nejprve si osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme špenát, který zalijeme vodou a necháme vařit. Přidáme nakrájenou polévkovou zeleninu. Když je tak napůl měkká…
Balíček špenátu dám předem rozmrazit a sliji z něho přebytečnou vodu. Potom přidáme do mísy všechny ostatní ingredience a umícháme těsto. Mělo by mít hustotu podobnou…
Zpěníme krájenou cibuli na oleji, přimáčkneme česnek, podlijeme vodou, přidáme protlak, sůl, pepř, vaříme 10 minut.Přidáme jemně strouhaný syrový brambor na zahuštění,…
Najskôr uvaríme zemiaky a s maslom a mliekom ušľaháme zemiakovú kašu. Potom pripravíme špenát, na masle opražíme pretlačený cesnak a pridáme pretlak a vodu, prevaríme,…
Na troše oleje osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme mleté maso, osmahneme, podusíme doměkka, přidáme špenát, osolíme, přidáme česnek - stačí stroužek, zahustíme…
1. Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku,…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25