Jednoduchý pstruh
Recept ještě nebyl hodnocenZmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zmiešame soľ, provensálske korenie a bazalku. Pstruhy potrieme veľmi jemne olejom a posypeme zvnútra a vonku koreniacou zmesou. Dovnútra pstruhov dáme po plátku masla.…
Pstruhy umyjeme a osušíme. Zemiaky ošúpeme a uvaríme. Ešte teplé rozšľaháme s maslom na kašu. Pridáme na jemno nasekanú šunku, žĺtok, nasekanú vňať, osolíme. Podľa…
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška.Na pánvi na troše másla pstruhy…
Ryby nejdříve důkladně omyjeme ve studené vodě. Všechny bylinky nasekáme na drobno a vsypeme do hmoždíře. Nastrouháme kůru z citrónu a přidáme k bylinkám. Zastříkneme…
Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu. Sejmeme ze zdroje…
Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní…
Pstruha omyjeme, osušíme a osolíme mořskou solí i vevnitř. Do roztopeného másla přidáme utřený česnek, med, ústřičnou omáčku a potřeme marinádou pstruha. Takto…
Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do hmoždíře dáme česnek pokrájený na plátky, hrubozrnnou sůl a celý pepř a vše rozdrtíme. Pak přidáme pokrájené bylinky a znovu…
Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k…
Pstruhy omyjeme, osušíme a opatrně je nařízneme několika zářezy po obou bocích.V hmoždíři rozdrtíme několik kuliček červeného pepře. Ryby osolíme zevnitř i zvenku a do…
Ze pstruhů, kuchyňsky očištěných, odstraníme páteř, rozevřeme je, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Na povrchu pstruhy posypeme špetkou uzené papriky. Ryby …
Necháme povolit kousek – asi 40-50 g másla, do změklého přidáme sůl a prolisovaný česnek a rychle prohněteme. Lépe trochu více česneku - podle velikosti – opravdu hodně…
Dědo, ty jsi hodnej, pohodil hlavou náš puberťáček Vojtíšek. Já, hodnej a proč ? Ty jsi nám koupil jibičku, pravil pubertálním slangem, tím nám myslel i ségru Verunku.…
Pstruha osolit, pokapat citronovou šťávou, posypat bazalkou, dovnitř proložit plátky česneku, obalit v mouce a zasypat trochou bylinek, osmahnout. Když se nám pstruh…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Pstruhy očistíme, uvnitř osolíme a bříško jim vycpeme směsí omytých a osušených bylin. Osolíme i vně, povrch potřeme olejem a grilujeme nebo pečeme dočervena. Hotovým…
Porce ryby osolíme a opepříme. Do pánve s rozehřátým olejem dáme celé stroužky česneku a snítku bazalky.Když se olej rozvoní, bazalku vytáhneme, česnek ještě ponecháme.…
Nejlépe čerstvého vykuchaného pstruha vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Po uvaření pstruha zbavíme kůže a lehce vykostíme. Maso…
Zapneme troubu na vyhřátí. Pstruhy opláchneme, osušíme a posypeme kořením na ryby ze všech stran, i uvnitř. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, žampionům…
Pstruhy osolíme, opepříme, uvnitř potřeme hořčicí, zvrchu utřeným česnekem. Pečeme na másle asi 3 minuty, potom zalijeme pivem a dodusíme.
Pstruha omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem z obou stran, dáme i do břicha nějakou tu kapku. Osolíme a opepříme.Do břicha vsuneme pár snítek tymiánu, rybu pak potřeme…
Venku se pomalu otepluje a s přicházejícím létem ruku v ruce přichází i grilovací sezona. Pokud holdujete rybám, pak neotálejte a připravte lahodného pstruha, krásně…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Budou letos sladké Vánoce? Ceny cukru letí nahoru jako ještě nikdy. Víme, kde se dá pořídit kilo za 20 Kč
Šílené, ale kdysi oblíbené kombinace na chleba: Sádlo s hořčicí, máslo s maggi a cibulí a další socialistické pochoutky
Holka u plotny radí: Šťavnaté kuřecí řízečky, marinované v jogurtu a smažené v těstíčku, si zamilují malí i velcí