Rebarborový džem se zázvorem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Krásně vláčného těsta docílíte tím, že do něj přidáte bílý jogurt. Pokud zvolíte náplň švestek a sezónní rebarbory, získáte koláč s příjemnou sladkokyselou chutí, která…
Varianta na rychlý osvěžující ovocný koláč s máslovým korpusem do menší formy. Udělá radost všem, kteří se těší na první jarní rebarborové výhony a chtějí zkusit jiný…
Šťavnatá rebarbora se skvěle hodí do různých koláčů a buchet. Na tento koláč zaděláme křehké těsto, které naplníme tvarohovým krémem a poklademe kousky rebarbory. Celý…
Rebarbora je skvělá zdravá zelenina se zajímavou kyselkavou chutí. Můžeme z ní připravit například marmeládu, ve které ji zkombinujeme s kousky banánu. Tato marmeláda se…
Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň…
I bez lepku si můžete pochutnat na skvělé buchtě. Stačí použít vhodnou mouku jako v tomto receptu. Z jogurtového těsta, zajímavé kombinace rebarbory a borůvek a spousty…
Rebarbora je chuťově výraznou surovinou, do sladkého moučníku nám dodá trochu svěžesti a kyselosti. Vyzkoušejte tuto nadýchanou buchtu, jejíž těsto je protkáno kousky…
Koláče jsou skvělý způsob, jak zužitkovat rebarboru. V tomto receptu je lehce kyselá rebarborová náplň doplněná sladkými rozinkami namočenými v rumu a navíc posypaná…
Připravte výborný koláč s rebarborou, pečený třeba v litinové pánvi. Na povrch přidejte křupavou vrstvu z třtinového cukru a ovesných vloček. Hotový koláč podávejte s…
Když nastane sezóna oblíbené rebarbory, můžeme z ní upéct koláč z kynutého těsta ve tvaru růže. Polahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Vypadá nádherně a díky…
Sezona rebarbory je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte, co z této zeleniny, lehce nakyslé chuti připravit, vsaďte na makový koláč, s glazurou z citronové a…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Drobenkový koláč s rebarborou připravovaly už naše babičky. Ochutnejte tento rychlý a jednoduchý koláč z drobenkového těsta a tvarohovou náplní s pokrájenou rebarborou a…
Pokud nevíte, jakou buchtu připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tuto kombinaci kakaa s nakyslou rebarborou. Určitě zachutná všem vašim strávníkům a zaručeně ji nebudete…
Reveň alias rebarbora je výjimečná zelenina se specifickou kyselou chutí, která se připravuje jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem. Použijte…
Využijte toto jarní období a upečte vynikající rebarborový koláč. Kynuté těsto je zde doplněno tvarohovou nádivkou, aby se potlačila její kyselost. Sladký šťavnatý…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vyšlehanou smetanu a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do těsta pak poházíme ovoce, jahody a kousky rebarbory.…
Drobenkový koláč s ovocem je klasika klasik. Potěší na pohled a hlavně na chuť. Šťavnaté ovoce na kyprém korpusu překryté křupavou a sladkou drobenkou je prostě lahoda!…
Využijte sezónu rebarbory a připravte z této zdravé zeleniny kompot ochucený skořicí. Můžete si ho vychutnat hned po vychladnutí, nebo ho zavařit a využít jako příjemné…
Galette je původem francouzská křupavá palačinka plněná slanou směsí. V tomto receptu však najdeme její sladkou variantu. Křehké těsto doplní tvarohová náplň, kterou…
Horké letní dny jsou za rohem a neodmyslitelně k nim patří stále oblíbenější příprava domácích limonád. Nakyslá chuť limonády z rebarbory vás zaručeně osvěží a bude tak…
Dvě hodiny před tím, než začneme kachnu péct, ji vyndáme z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Nadrobno pokrájíme jablka a cibuli, stejně tak i očištěnou rebarboru. …
Ochutnejte tento vynikající džem z rebarbory a kiwi. Díky této neobvyklé kombinaci je džem příjemně kyselý a osvěžující. Pokud chcete trochu pikantnější chuť, můžete…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Šéfkuchař Petr Hajný prozradil recept, jak si doma připravit fantastická telecí játra s černou čočkou a cibulovým zelím
Šéfkuchař radí: Jak si doma připravit dokonalý Caesar salát a jak se nenechat napálit v restauraci? Tohle si hlídejte!
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes