Libečkové pesto
Recept ještě nebyl hodnocenLibeček se pěstuje na zahrádkách jako koření. V gastronomii se využívají všechny jeho části. Listy jako koření do polévek a omáček a plody do nakládané zeleniny. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 138 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,50 g |
Tuky | 45,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 37,50 g |
–– mononenasycené | 10,50 g |
–– polynenasycené | 27,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Libeček se pěstuje na zahrádkách jako koření. V gastronomii se využívají všechny jeho části. Listy jako koření do polévek a omáček a plody do nakládané zeleniny. V…
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Tmavý chléb se slunečnicí je z pevného těsta s obsahem celozrnné mouky a pro lepší vykynutí je připraven s kváskem omládkem. Upečený, vychladlý a rozkrojený bochník…
Toto jídlo připravíme velmi snadno a rychle a přitom chutná skvěle. Nudličky slaniny a špeku osmažíme, ochutíme sójovou omáčkou a bylinkovou strouhankou. Na závěr…
Domácí ovesné sušenky, které hravě zvládne i malé dítě. Můžete si je variabilně zpestřit a vylepšit přidáním různých semínek a oříšků. Jsou lahodné a perfektně křupavé.…
Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta…
Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na tenké plátky.Na pánev nalijeme trochu oleje a cibuli s česnekem osmažíme. Poté přidáme maso…
Chutné a zdravé pesto se svěží chutí rukoly připravíme během chvíle v mixéru. Pesto využijeme jako jednoduchou omáčku na těstoviny, na dochucení salátů, nebo do náplně…
Malé zlatavé houstičky připravíme z nekynutého tvarohového těsta a ochutíme naším oblíbeným kořením a semínky dle chuti. Houstičky potřeme mlékem, posypeme kmínem, mákem…
smícháme sypké suroviny-droždí a mouku (mouku dejte třeba půl žitné/ půl hladké, nebo více žitné, např. já kupuji tmavou žitnou i pšeničnou chlebovou nebo celozrnnou a…
Jednoduchý hrnkový recept na domácí chléb, pokud nemáte na pomoc domácí pekárnu nebo vám připadá složitá příprava vícedenního kvásku. Semínka na posypání si může zvolit…
Do nádoby pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí. Dáme péci na program sladké, (v mé pekárně je to 2x hnětení,3x kynutí,58 min pečení. …
Do domácí pekárny vložíme vše tekuté, pak vše sypké, na závěr zaprášíme droždím. Zapneme program Těsto.Pak si těsto rozdělíme asi na tři díly. Každý díl vyválíme do…
Troubu předehřejeme na 190°C Smícháme máslo a cukr a mixérem vyšleháme, pak přidáme vejce, vanilkový extrakt a znovu mícháme. Kakaový prášek, mouku, peč.prášek a sůl…
Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude chutnat. Domácí pekárna…
Urobíme kvások: voda, trošičku cukru a droždie. Po vykysnutí vlejeme do múky so zvyškomigrediencií. Cesto by malo byť vláčne, trošku redšie, vodu lejeme podľa potreby.…
1. Smíchat vejce, olej a vidličkou rozmačkaný banán. 2. V jiné misce smíchat všechny ostatní suroviny a poté je přidat k vaječné směsi. Rychle zamíchat vařečkou…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme solamyl, kukuřičnou mouku, ořechy, olej, kypřící prášek, pak 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Zbytek těsta…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Do cca 1 l vody dáme 3 lyžice sójovej omáčky a privedieme k varu. Vložíme do nej vrchných 6 listov pekingskej kapusty, privedieme opäť k varu a odstavíme. Kapustové…
Ovesné vločky namočíme do vody tak,aby ji pouze nasály (voda nesmí přesahovat přes vločky) asi na 15 minut.Po té začneme zahřívat v menším hrnci či rendlíčku.Až se…
Droždí s cukrem smícháme a necháme v trošce vlažné vody nakynout. Sypké suroviny smícháme, přidáme vykynuté droždí a zbylou vodu. Vše dobře propracujeme v tužší hladké…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky: Jsou neuvěřitelně vláčné, nadýchané jako peříčko a chutnají naprosto božsky
Jak poznat čerstvého kapra a který kus je ten nejchutnější? Na velikosti záleží!
10 tipů, jak si poradit se slimáky: Pomůže listí z ořechů, sůl i kávová sedlina