Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hokejové mistrovství světa 2024 právě začalo. Vydali jsme se do pražské O2 Areny prozkoumat, jak je to na místě s občerstvením, kolik stojí pivo, kolik dáte za klobásu a kde se tvoří největší fronty. Přečtěte si naši reportáž z prvního dne MS v ledním hokeji.

Kritizované ceny

Ještě než se hokejový fanoušek dozvěděl nominaci českého národního týmu, už tušil, kolik bude stát na zápasech pivo, prodávané v místních stáncích. Pražská i ostravská aréna rozhodně klasické pivaře nepotěší, protože budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. A za hubičku není ani občerstvení. 

Ostatně, posuďte sami. Vyrazili jsme hned na zahajovací mač celého šampionátu mezi Švýcarskem a Norskem do pražské O2 arény, abychom pro vás zmapovali ceny i atmosféru.

Fanzóna hicuje

V pátek odpoledne je před pražskou O2 arenou narváno, ačkoliv na zápas Česko vs. Finsko je ještě dost času. Venkovní teploty se pohybují přes 20 stupňů, ale ve fanzóně přes stadionem, jediném místě, kde si lze pořídit plzeňskou dvanáctku (bezhotovostně a za 110 Kč), stoupá teplota ještě mnohem výš.

Kromě piva si zde můžete dát i něco k snědku. My jsme zvolili bavorské klobásy s hořčicí, jablečným křenem, nakládanou zeleninou a čerstvým pečivem. Za chutný „předkrm“ jsme utratili 125 korun.

Na menu byl také slider (menší hamburger) s vepřovým masem, čedarem, nakládanou okurkou, majonézou, rajčetem a bramborovými lupínky za 185 korun, nebo slider s trhaným kachním masem, červeným zelím, tatarskou omáčkou a bramborovými lupínky, rovněž za 185 korun.

Na chuť si můžete dát grilovanou kukuřici s máslem a mořskou solí za 85 korun.

Občerstvení uvnitř

Uvnitř arény je nabídka pokrmů přeci jen trochu tradičnější a připravená převážně na českého fanouška. Klobásu s chlebem a hořčicí či kečupem koupíte za 110 Kč.

My otestovali kuřecí nugetky za stejnou cenu a hranolky za 80 korun a rozhodně obojí můžeme označit za průměr ligových hokejových stadionů.

Pokud chcete něco menšího, chipsy přijdou na 60 Kč, popcorn na 90 korun. Dopřát si můžete i zmrzlinu, konkrétně Magnum za stovku nebo Calippo a Nogger za 80 korun. 

Žízeň můžete zahnat pivem od Staropramenu 0,4 l za 90 korun, nealko pivem za 80 Kč, půllitrem Coly, Fanty či Sprite za 80 korun. Ice Tea v PET lahvi 0,5 l stojí také 80 korun, voda v lahvi o stejném objemu o deset korun méně.

Pokud byste dostali chuť na víno, není problém. Za 120 korun vám nalijí dvě deci bílého i červeného, za šumivé už si připlatíte. Konkrétně vás 0,2 l vyjde na 150 korun.

Program před zápasem

Milým překvapením je rozhodně program, který organizátoři připravili ve fanzóně. Kromě jídla a pití je v nabídce škola čepování piva či stále více oblíbený pub kvíz.

Přímo v hale už se hned od prvního zápasu rozjela show, na kterou jsou návštěvníci hokejových zápasů třeba v Pardubicích, na Spartě, v Třinci nebo Brně zvyklí. Proto i při zápase, v němž ještě nenastoupili naši reprezentanti, panovala skvělá atmosféra.

Jak odstartovalo mistrovství světa v hokeji v Praze, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Občerstvení na MS v hokeji

Ukázat 10 fotografií

Náš tip: Vytvořte si podle našeho video receptu skvělé kořeněné hranolky:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli