Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme. Potom namáčkáme do silikonové koláčové formy.Na krém smícháme zase všechny suroviny dohromady, rozetřeme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 228 kJ / 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 60,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme. Potom namáčkáme do silikonové koláčové formy.Na krém smícháme zase všechny suroviny dohromady, rozetřeme na…
Příprava tohoto dezertu je velmi jednoduchá, ale je potřeba započít ji přibližně půl dne předem. Tolik času totiž potřebují semínka chia, aby krásně změkla a vytvořila…
Z bílku uděláme tuhý sníh, žloutky ušleháme s kakaem a práškem do pečiva a přidáme sirup nebo med. Opatrně smícháme se sněhem a přidáme ořechy. Dáme na pečící papír a…
Na korpus vše rozmixujeme. Pokud máme menší mixér, můžeme mixovat po částech. V případě, že by se vám směs nechtěla slepit dohromady, přidejte více datlí. Vytvoříme…
Na korpus vše rozmixujeme. Pokud máme menší mixér, můžeme mixovat po částech. V případě, že by se vám směs nechtěla slepit dohromady, přidejte více datlí. Vytvoříme…
Na korpus vše rozmixujeme. Pokud máme menší mixér, můžeme mixovat po částech. V případě, že by se vám směs nechtěla slepit dohromady, přidejte více datlí. Vytvoříme…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těstíčko.Pánev potřeme olejem a uděláme malou placičku, kterou opečeme z obou stran.Mezi lívance dáme nakrájený banán, přidáme…
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouky s práškem do pečiva. Potom přidáme jeden rozmačkaný banán, na kousky nakrájenou hořkou čokoládu a trochu datlového…
Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou 3 díly vody (zhruba)... Mezitím si oloupeme kokosový ořech a vypustíme z něj vodu…
Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 30-60 min. do ledničky.Oloupeme jablka, pokrájíme je na malé kousíčky, vložíme do hrnce…
Rýži dáme do nádoby vhodné do parního hrnce, zalijeme mlékem, přidáme rýžový sirup a špetku skořice. Pořádně promícháme, hlavně rozmícháme rýžový sirup, je hustší, tak…
Rýži dáme do nádoby vhodné do parního hrnce, zalijeme mlékem, přidáme rýžový sirup a špetku skořice. Pořádně promícháme, hlavně rozmícháme rýžový sirup, je hustší, tak…
Nejprve se vrhneme na korpus. Vše rozmixujeme a rukou vytvoříme tuhou hmotu, kterou plníme formu (děláme i okraje). Dáme do lednice rozležet a ztuhnout. Vytvoříme prvně…
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a nalijeme do silikonové formy.Pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) asi 15 minut. Poté vytáhneme, nandáme tvarohovou směs a…
Smícháme všechny suché ingredience na těsto (kromě kakaa), dále přidáme mokré. Promícháme. Náplň připravíme z oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek. Smícháme se…
Těsto: Vypeckované datle si s troškou vody (lžičkou max. dvěma) nasekáme v sekáčku, robotu nebo mixéru na jemno. Mandle namočené přes noc na druhý den oloupeme a taktéž…
Do food processoru nebo mixéru nasypeme všechny suroviny a rozmixujeme je na hladkou hmotu. Pokud se Vám těsto bude zdát moc husté, můžete přidat trošku vody. Z hotového…
Do mixéru vhodíme všechny ingredience kromě ovesných vloček. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. Do té pak vmícháme ovesné vločky. Těsto vlijeme do…
Pohanku si necháme přes noc namočit, aby změkla. Banán a jablka rozmixujeme na kaši a smícháme s ostatními ingrediencemi. Celou směs rozprostřeme do sušičky tak, aby se…
Do hrnce nasypeme jahelné vločky, zalijeme vodou, přidáme goju a vaříme do zhoustnutí (asi tři minutky).V misce zalejeme datlovým sirupem a můžeme podávat.
Jáhly spaříme třikrát v horké vodě, abychom je zbavili nepříjemné chuti. Poté je uvaříme doměkka. Jakmile jsou jáhly měkké, rozmixujeme je na hladkou kaši. Přidáme…
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
Nejprve rozmixujeme vločky s oříšky a poté smícháme se všemi ostatními surovinami kromě vody, vodu přidáváme dle hustoty těsta.Z těsta děláme kuličky, které skladujeme v…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06