Nejlepší maková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenBábovky jsou oblíbeným sladkým pečivem v mnoha domácnostech. Tato, plná máku a vonící skořicí, určitě potěší milovníka poobědových teček ke kávě i sladkých snídaní.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovky jsou oblíbeným sladkým pečivem v mnoha domácnostech. Tato, plná máku a vonící skořicí, určitě potěší milovníka poobědových teček ke kávě i sladkých snídaní.…
Makovec je ze všech makových receptů nejoblíbenější a jeho příprava nejjednodušší. Naše milované makové moučníky sklízejí u nás obdiv, ale ve světě pozdvižení, neboť v…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Kynuté bochánky s ozvláštněním tvarem a sladkou náplní budou oblíbenou svačinou školáků i doplňkem odpolední kávy. Pokud si navíc práci zjednodušíte pomocí domácí…
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu i vy a pak už si jen užívejte…
Buchty nemusí být jen s mákem či tvarohem. Použijte ovoce, kterého je na podzim spousty, například švestky. Jejich sezóna je v plném proudu, tak z nich vykouzlete chutný…
Oloupaný banán nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka a pokapeme limetkou. Veky potřeme tenkou vrstvou marmelády. Mezi dva plátky veky uložíme banán a lehce přitiskneme. Vejce…
Ideální podzimní koláč plný jablek a s vůní skořice. Pokud máte více času, ušlehejte z bílků sníh, který přidáte k těstu a náplni, koláč je pak ještě nadýchanější.…
Legendární moučník spojený historicky s pražskými kavárnami a cukrárnami 30 let minulého století. Odtud si nese i pojmenování. Příprava vypadá na první pohled složitě,…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Jednoduchá výborná buchta, která voní skořicí a povidla dodají vláčnost. Je rychlá, vše jen smícháme a pečeme. Skvěle se hodí k nedělní kávě, nebo na svačinu. Poléváme…
Někdy je potřeby rychle něco dát na stůl a v tom nám pomůže zavařená konzerva masa. Stačí jen rychle dodělat omáčku, uvařit špagety a dochutit čerstvými bylinkami.
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a…
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience (kromě meruněk). Doporučuji mléko přilévat postupně, může se stát, že budete potřebovat méně i více, záleží na mouce, tvarohu…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto koláčem plněným…
Rafinovaně lahodný recept využívající jablka. Nejběžnější ovoce, které lze sehnat. Jablka ve spojení s pudinkovou vrstvou vytvoří šťavnatý zákusek, který i moc pěkně…
Jablka jsou velmi chutná a dostupná v každém ročním období. Tentokrát si na nich můžete pochutnat ve šťavnaté nádivce křehkého koláče vonícího skořicí a rumem. Je to…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem. Necháme vzejít na teplém místě kvásek.Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Smetanu…
Mouku prosejeme na vál. Přidáme tvaroh, žloutky a všechny zbývající suroviny. Zpracujeme hladké, nelepivé těsto.Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme na tenký plát.…
Nejprve připravíme drobenku důkladným promícháním másla, mouky, skořice a moučkového cukru, dokud se nezačnou jednotlivé kousky drobit. Připravenou drobenku uložíme do…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56