Jakou mouku na palačinky? Správné těsto je základem úspěchu
Palačinky jsou mimořádně oblíbeným moučníkem, který si můžeme dopřát k snídani, obědu i večeři. Můžeme je připravovat nasladko nebo naslano. Každý si je naplní tak, jak mu nejvíce chutnají. Víte, z jaké mouky palačinky připravit?
Palačinky připravujeme jen z několika základních surovin. Na klasické těsto potřebujeme mléko, vejce a mouku. Přidáme ještě trošku soli. Cukr do těsta není potřeba (palačinky se s ním rády přichytávají k pánvi). Těsto dobře rozmícháme a můžeme se pustit do smažení.
Jakou mouku na palačinky
Na palačinky používáme hladkou mouku, ta se do palačinek hodí nejvíce. Do těsta ji snadno vmícháme pomocí tyčového mixéru, zbavíme se tak snadno všech hrudek. Pokud mixér nemáme k dispozici, tak mouku promícháme nejprve v menším množství tekutiny (mléka) a pak teprve tekutinu doplníme. Před smažením je ideální nechat těsto asi půl hodiny stát.
Tip: Část hladké mouky můžeme nahradit moukou špaldovou (nebo pšeničnou celozrnnou). Palačinky pak budou výživnější a zrovna tak dobré.
Zdobení palačinek
Hotové palačinky nasladko zdobíme po libosti krémy, marmeládou, tvarohem, čokoládou a čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Palačinky naslano doplníme špenátem, sýrem a zeleninou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Komentáře