Králík Karlík
Recept ještě nebyl hodnocenZ králíkárny vezmeme králíka Karlíka a dáme mu za ušiska . Nejprve za levé ušisko a následně hned za pravé ušisko . Potom ho svlíkneme z kožichu-aby mu nebylo příliš…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z králíkárny vezmeme králíka Karlíka a dáme mu za ušiska . Nejprve za levé ušisko a následně hned za pravé ušisko . Potom ho svlíkneme z kožichu-aby mu nebylo příliš…
Do pekáčku dáme kousek sádla, na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, vlijeme sklenici leča a přidáme prošpikovaná, osolená a trochu pokmínovaná stehna. Dáme do…
Maso nakrájíme na menší řízečky, osolíme a opepříme (nenaklepáváme). Na másle rozškvaříme kostičky slaniny a maso na nich opečeme dozlatova z obou stran. Přisypeme…
Králičí maso vykostíme, nakrájíme na malé kousky. Zelí propláchneme, hodně vymačkáme a pokrájíme. Brambory necháme ve slupce, pouze je důkladně omyjeme, malé necháme…
Králičí maso prošpikujeme slaninou.Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme,přidáme zeleninu,koření,sůl a do…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Ke svátečnímu obědu, nebo rodinné sešlosti, je pečený králík ideální volbou. Vyzkoušejte francouzský recept na králíka braillon, s dijonskou hořčicí a smetanovo-vinnou…
Stehna vykostíme a nakrájíme na drobné nudličky, osolíme, opepříme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme masové nudličky…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…
Nejprve vymažeme pekáč máslem.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na dno pekáče. Králičí stehna osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.Položíme je na cibuli.Na…
Králíka okořeníme a restujeme zprudka v kastrolu. Vyjmeme a přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme asi 15 minut. Pak vrátíme stehna a zalijeme vývarem. Vaříme pod…
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
Králičí stehna očistíme a osušíme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pokud máme PH ve kterém se dá i na sporák, tak ho vytřeme olivovým olejem, rozehřejeme a…
Králíka očistíme, opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a porce králíka prošpikujeme a osolíme.Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony…
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou. Do pekáčku si dáme nakrájenou cibuli, hlívu, zbytek nakrájené slaniny, rozmarýn a celé stroužky česneku. Na tuto směs…
Králičí stehna si naskládáme do pekáčku. V kastrůlku si rozehřejeme máslo, přidáme do něj grilovací koření a mletou papriku(chvíli smažíme, aby se paprika rozvoněla)a…
Králičí stehna prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, česnek, zbytek špeku nakrájeného na plátky a houby.…
Z koření, soli a oleje vytvoříme v misce marinádu, do které maso naložíme, nejlépe přes noc, ale minimálně v chladu tak na 2-3 hodiny.Na rozpáleném grilu (použila jsem…
Stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a okořeníme. Do zapékací misky s víkem nebo pekáčku dáme na dno sádlo a na plátky nakrájený špek. Vložíme maso, palici česneku, bez…
Králičí maso je v naší kuchyni hojně užívaným druhem masa. Zpravidla však potřebuje úpravu, která zachová jeho šťavnatost. Nasolené maso tedy pečeme podlité vývarem,…
Králíka nemusíte připravovat stále tradičně s česnekem, bramborovými knedlíky a špenátem. Zkuste úpravu s naložením masa v sladkokyselé marinádě. Pálivá a sladká chuť se…
Do pekáčku dáme nakrájený bůček, plecko a cibuli - přidáme sůl, kmín, papriku a olej a vše promícháme. Králičí stehna osolíme okmínujeme a jemně poprášíme paprikou. Vše…
Stehna prošpikujeme slaninou a zbytek pokrájíme na kostičky. Poklademe do pekáčku se zbytkem ingrediencí. Podlijeme vínem, jen deckou, zbytkem budeme podlívat při pečení…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Mrkvový dort je hodně muziky za málo peněz. Lahodný moučník se objevil, když nebylo na cukr
Krémová polévka z pečené podzimní zeleniny: Předpečení a kvalitní vývar dodá výraznou chuť i krásnou barvu
Jak na dokonalá dušená vepřová líčka: Chutí se vyrovnají těm telecím a nejlepší jsou na víně s kořenovou zeleninou