Křupavé bramboráky
Recept ještě nebyl hodnocenDo zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do zlatova opečené, kmínem, česnekem a majoránkou vonící křupavé placičky, to jsou bramboráky. Oblíbená klasika z několika několika surovin, patřící k levným lidovým…
Pokud hledáte inspiraci, čím pohostit návštěvu nebo vás prostě jen honí "mlsná", recept na slaný závin z listového těsta vás rozhodně nezklame. Je snadný, rychle…
Mleté maso má mnoho možností jak ho lze využít. V našem receptu stačilo pozměnit ochucení, přidat pikantní omáčku a doplnit jídlo vhodnou přílohou aby se staly…
Jednodušší recept na žampiony smažené v trojbalu už nehledejte, právě jste ho našli! Příprava je snadná a rychlá, dokřupava a dozlatova usmažené žampiony podáváme s…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Nejjednodušší recept na běžnou bábovku. Je jen na nás, zda jí vylepšíme tím, že do těsta přidáme navíc ještě sekané ořechy nebo rozinky. Jindy stačí jen bábovkovou formu…
Poctivé zeleninové placičky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z brambor, cukety či kapusty. Proč ale nezkusit něco nového? Například…
Pokud máte rádi řízky, vyzkoušejte tento plněný řízek původem z Francie. Řízek připravíte z masa, šunky a plátku ementálu. Místo ementálu můžete použít Raclette, goudu,…
Máte rádi hrnkové recepty? Tohle je jeden z nich - bábovka vonící kokosem, známou a oblíbenou tyčinkou Margot. Příprava je snadná, měli by ji zvládnout i začátečníci.…
Řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme.Obalíme je ve strouhance a pak v rozšlehaném vajíčku.Osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.V druhé pánvičce…
Poctivé, domácí a neotřelé. Připravte plněné papriky stejně dobře, jako je dělala vaše babička nebo maminka. Nakupte mleté maso, skočte na zahrádku pro papriky a…
V misce si rozkvedláme vejce, přidáme 3 lžičky strouhanky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, aby nevznikly žmolky.Na pánev dáme trochu oleje a chvilku počkáme, až…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky,…
Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem…
Listové těsto je zkrátka geniální ve své univerzálnosti. Díky své neutrální máslové chuti se dá kombinovat takřka s čímkoli. Slaný moučník, křupavý i šťavnatý současně,…
Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a…
Klasikou českých Vánoc a nedělních obědů je křupavý kuřecí řízek v trojobalu. Pokud s vařením teprve začínáte a nejste si s postupem přípravy jistí, vyzkoušejte tento…
Cibulové kroužky jsou skvělá chuťovka třeba k televizi nebo jako pohoštění. Recept je jednoduchý, připravíte trojobal a cibulové kroužky pak usmažíte ve vyšší vrstvě…
Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky (cca 1,5 cm silné ), osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky rozložit…
Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky marinované v bílém…
Klasické české karboše z mletého masa není třeba představovat. Ale napadlo vás někdy, že se dají připravit i bez masa? Odlehčete svůj jídelníček, zkuste něco nového, s…
Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je…
Upéct vláčnou a kyprou bezlepkovou bábovku vyžaduje zkušenosti nebo alespoň osvědčený recept. Ale naší bábovku z pudinkového prášku zvládne hravě i začátečník. Těsto…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Mikrovlnka a její nástrahy: Kdy vám vybouchne voda do obličeje a proč si dát bacha na chilli?
Dokonale zlatá a zdravá pokožka: Potraviny, které vám zaručí krásné i bezpečné opálení
Královské chutě: Britská královna Camilla nesnáší papriky, vyhýbá se chilli a česneku, nikdy ale neodolá klasice fish and chips