Slovenské pagáče
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 15,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,20 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 1,60 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a tymiánem (nesolíme, náplň je slaná dost). Z těsta vyválíme dva stejně velké pláty a jeden z nich (spodní) posypeme…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…
Dokonale kulaté červené ředkvičky zrovna vytažené ze záhonu jsou svěží a štiplavé. Jejich chuť rozvineme ještě orestováním na pánvi s kouskem másla. Doplní je čerstvý…
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Bezmasá verze oblíbeného italského jídla. Nejdříve si uvařte tomatovou omáčku jako základ pro lasagně. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a česnek. Jakmile…
Do válce na šlehání nebo do misky dáme prosetou mouku, špetku soli, vejce a přilijeme 200 ml vlahé vody. Prošleháme v mixu nebo metličkou a necháme odstát, aby mouka…
Dva plátky chleba pomázneme čerstvým sýrem nebo pomazánkovým máslem, přidáme plátek goudy a obložíme banánem. Zapečeme, hotovo! :-)
Do misky dáme sýr, kousek změklého másla, nasekanou pažitku, podle chuti pak přidáme sůl, pepř a sladkou mletou papriku.Vše v misce promícháme a můžeme namazat na chleba.
Sýr Ricotta vyklopíme do střední mísy. Jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné kousky. Plátky uzeného lososa nasekáme na velmi drobno a přidáme společně s jarní cibulkou…
Cibulku očistíme a nakrájíme na menší kousky.Část zelené cibulky necháme stranou na ozdobu a zbytek orestujeme na zahřátém oleji v pánvi.Cuketu očistíme a nastrouháme na…
Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí. Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do…
Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe. Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme…
Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale opatrně - balkánský sýr je hodně slaný.Papriky…
Lilek podélně rozkrojíme, obě půlky zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při cca 180°C 20 minut. Necháme zchladnout a dužinu lžící…
Nejdříve si nakrájím cuketu na tenké plátky (asi 2 mm) kolem 15 cm dlouhé, aby se dala snadno zamotat a nepřetrhla se. Plátky posypu solí a nechám alespoň 15 minut…
Slaninu, cibuli, česnek a očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na olej dáme opéct slaninu, přidáme cibuli a nakonec česnek.Po osmažení přihodíme žampiony a koření.…
Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Spodní olivu podélně rozřízneme, naplníme kouskem sýra, do horní olivy uděláme malý zářez a vsuneme zobáček z červené papriky. Očička také ze sýru. Párátkem upevníme k…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na julienne nebo kostičky (můžeme přidat i jinou zeleninu). Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme zeleninu a chvilku restujeme. Zalijeme…
Smícháme žervé, na malé kousíčky nakrájeného lososa a řecké bylinky, necháme alespoň půl hodiny v chladu uležet, aby krásně vynikla vůně a chuť bylinek.Natřeme třeba na…
Houby podusíme a nadrobno posekáme, stejně jako spařený špenát. (Pokud použijeme špenát mražený, necháme ho předem rozmrazit). Obojí dáme do mísy, přidáme čerstvý i…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Štramberské uši: Voňavé perníkové kornouty mají pohnutou historii. Znáte jejich příběh?
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu