Zeleninový bulgur
Recept ještě nebyl hodnocenBulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20-30 minut dojít, nejlépe pod…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 628 kJ / 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 52,00 g |
– nasycené | 8,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 20,00 g |
–– polynenasycené | 24,00 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bulgur propláchneme studenou vodou a vsypeme do vroucí osolené vody. Povaříme asi 7 minut, pak vmícháme trochu oleje, zakryjeme a necháme 20-30 minut dojít, nejlépe pod…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Lilky upečeme nasucho v troubě, párkrát propíchnuté vidličkou. Chcete-li jako já péct bez propichování, doporučím lilek vložit do hrnce s poklicí a takhle upéct - kdyby…
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů.Metličkou vymícháme 7 vajec společně s tahini pastou.Ke směsi přidáme ostaní ingredience a vymícháme hladké těsto, které necháme 5…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římským kmínem. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu a trochu vody.Cizrnu přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce tahini…
Jestli máte rádi syté zeleninové polévky s luštěninou, zkuste tuto podle našeho receptu. Lehce připomíná složením a chutí indickou kuchyni. Každopádně zasytí a může…
Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Troubu předehřejte na 190°C. Řepy dobře omyjte a co nejlépe očistěte kartáčkem. Na plech dejte list alobalu, na něj položte řepy, zakápněte olivovým olejem a posypte…
Čirok propláchneme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme doměkka, cca 50 min, já jsem vařila v tlakovém hrnci 20 min. Když se nevyvaří všechna voda, tak scedíme.Na oleji…
Skvělou pomazánkou, kde není žádný mléčný výrobek, je tato veganská. Základ má z namočených kešu oříšků, které jsou adekvátní náhradou právě másel a sýrů. K nim dokonale…
Přes noc namočenou cizrnu slijte, dejte do většího hrnce, přidejte 2 a půl litru vody a prášek do pečiva a přiveďte k varu. V otevřeném hrnci vařte 2 hodiny, dokud není…
Uvařenou nebo plechovkovou cizrnu umixuju společně s tahini pastou a olejem.Poté přidám sušená rajčata a část v hummusu rozmixuju na jemno a část přidám pokrájená na…
Toto je jídlo s nádechem exotiky. Doma připravený hummus spolu s masovou směsí vonící kořením nás alespoň u jídelního stolu přenesou do vzdálené destinace. Z dostupných…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, tahini pastu a restujeme. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony, oloupaná a nakrájená rajčata a drobně…
Vše promixujeme do hladka a podle potřeby přiléváme šťávu z nálevu od červené řepy, dokud nebudeme mít požadovanou konzistenci. Podle vlastní chuti zlehka dosolíme.
Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Lilky napícháme ze všech stran vidličkou a vložíme do trouby na rošt nebo plech (někdy prasknou a vytéká z nich šťáva, doporučuji proto…
Fazole scedíme, nálev nevyléváme. Všechny suroviny kromě nálevu vložíme do výkonného mixéru a mixujeme dohladka. Pokud je hmota příliš hustá, doředíme opatrně nálevem,…
Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu. Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké …
Všechny suroviny vložíme do kuchaňskéh mixéru a rozmixujeme je do krému.Hummus v misce nebo na talířku maličko pokapeme dobrým olivovým olejem a lehce posypeme kayenským…
Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme…
Rozmixujeme mandle a ovesné vločky najemno. Kakaové boby zbavíme slupky, nožem rozkouskujeme, přidáme k mandlové směsi a rozmícháme. Datle rozmixujeme v mixéru s pár…
Instantní cizrnovou mouku vymícháme metličkou nebo šlehačem ve vlažné vodě v hladkou pomazánku. Přidáme tahini, olej, koriandr, kmín a sůl dle chuti. Kdo má rád hummus…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Znáte perkelt? Maďarský příbuzný guláše vyžaduje spoustu papriky a cibule a nejlepší je připravený na sádle
Babiččiny bramborové placky: Jednoduché jídlo, na které stačí tři ingredience, je třeba hlídat správný poměr brambor a mouky
Chcete vypadat jako španělská královna Letizia? Tohle byste měli mít ve svém jídelníčku!