Čokoládovo-hruškový křehký koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem. Náplň: Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravené hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme na půlky, vyjádříme a vložíme do studené vody s vymačkaným citronem. Náplň: Vyšleháme změklé máslo a cukr do pěny,…
Rybí maso, vlašské ořechy a jablko 2x jemně umeleme. Přidáme žloutek, ochutíme solí, pepřem a troškou mletého chilli nebo chilli omáčky a důkladně promícháme.Rozválíme…
Uvařené a oloupané brambory rozmačkáme nahrubo a okořeníme. Na plech položíme plát listového těsta a potřeme bramborovou směsí. Překryjeme druhým plátem. Zapečeme a…
1. Nakrajime si kaderavek na nudlicky,dame do varici a osolene vody asi tak na 10min.,slijeme,nechame vychladnout a vyzdimame vsechnu vodu. Rozpustime si maslo a…
Sezamova seminka oprazime dozlatova. Tymian umeleme. Smichame dohromady a dochutime korenim sumah. Gramaze zamerne neuvadim, zalezi na chuti kazdeho.Kiri a bryndzu…
Z listového těsta vykrojíme dvé stejné srdce, na to spodní zvýšíme okraje dvěma proužky na sebe, aby to byla taková mistička. Na to horní jsou ty růžičky taky z těsta.…
Suroviny dáme do pekárny, program "těsto". Těsto vyválíme na tenko, vezmeme si tvořítko na taštičky (viz foto) - spodní stranou vykrájíme kolečka, jejich okraj…
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Nakrajime jablka na kolecka a prostredky jablek dame pryc. Obalime ve skorici s cukremRozvalime listove testo a nebo si koupime listove testo, ktere je uz rozvalene. …
Troubu předehřejeme na 200°C-horkovzdušnou na 180°C. Fotopostup: 1. Cuketu omyjeme a nakrájíme pomocí škrabky na brambory na podélné plátky. 2. Cuketové plátky pak…
Těsto necháme rozmrazit. Z každého plátu vyválíme plát 28 cm široký a 14 cm široký. Já neměřím, ale vezmu horní cípy plátu a přehnu, podle toho poznám, kolik mi chybí do…
Panenku důkladně očistíme, zbavíme všech stříbřitě lesklých blan, které by dělaly maso tvrdé. Pokud máme maso na jednom konci zúžené, podložíme tuto část pod maso, aby…
Omytá jablka nakrájíme na měsíčky. Rozvineme těsto a uděláme něčím, čím to půjde vykrojit, 6 kruhů. Já jsem měla průměr 12 cm.Na čistý pečicí papír uděláme změklým…
Kuřecí maso umeleme nebo koupíme mleté, přidáme koření, česnek utřený nebo sušený, Solamyl a mléko. Vše dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu do druhého dne…
Cesto rozdelíme na polovice. Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech.Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov cukety (dýně, tykve), vrstvu tvarohu.…
Listové těsto rozválíme asi na sílu 1,5-2 mm na přibližně pravidelný obdélník 30-40 cm dlouhý. Polovinu potřeme meruňkovým džemem.Mezitím si na stejnou sílu zvlášť…
Mini zákusky jsou vždy vítaným zpestřením při oslavách, návštěvách, nebo jen tak k nedělní kávě. Listové bublinky můžeme naplnit i pařížskou nebo karamelovou šlehačkou,…
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
S podzimem přichází sezona moučníků s jablečnou náplní. Štrúdly všeho druhu milujeme pro jejich pikantní chuť. Zdejší moučník je navíc obohacen o příchuť kávy. Věříme,…
Listové těsto má 1000 + 1využití. Je jak stvořené na slané pohoštění pro nenadálou návštěvu nebo na slavnostní tabuli . Jak naslano tak nasladko. Zkuste kombinaci s…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…
Hledáte inspiraci co netradičního připravit na Velikonoce? Vyzkoušejte kuřátka z vajec vařených natvrdo, plněné nivovou pomazánkou. Upotřebíte je jako jedlou dekoraci…
Pokud máte doma listové těsto a také ratolesti, co by si chtěli k Velikonocům něco upéct, jste tu správně. Z těsta vykrojte tvary zvířátek a po upečení je slepte…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak udělat koleno na pivě: Marinujte alespoň 12 hodin a zvolte vhodné pivo
Jak na velikonoční osení? Místo květináče je dejte do skořápky od vajíček. Tady je návod, jak na to!
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky