Jogurtovo-smetanový perník s třešněmi
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko, vejce a všechny zbývající suroviny. Vše společně důkladně promícháme.Připravíme plech s vyšším okrajem (30x40) a pečícím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme mléko, vejce a všechny zbývající suroviny. Vše společně důkladně promícháme.Připravíme plech s vyšším okrajem (30x40) a pečícím…
Cukr krystal a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, moučkový cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový cukr. Dle potřeby přidáváme mléko.Z bílků ušleháme…
Z různých bylin a ovoce si jednoduše můžeme doma vyrobit skvělé sirupy, které jsou dobré nejen na chuť, na limonádu, ale také prospěšné pro naše zdraví a dokáží podpořit…
Korpus: smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí.Dortovou formu vel. 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran.Dáme ji do…
Koláč je velmi jednoduchý a chutný, od bublanin se liší tím, že se těsto nešlehá do pěny. Drobenka se na povrchu úplně rozpustí a vytvoří výbornou křupavou krustu. Koláč…
Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymasteného plechu.Na cesto poukladáme čerešne.Pečieme pri teplote okolo 180°C asi 40 minút. Upečený koláč…
Recept na křehké linecké těsto, se kterým můžete připravit dvě varianty sladkého moučníku, buď jablečný závin, anebo třešňový koláč. Oba dva moučníky krásně voní skořicí…
Sezóna šťavnatých třešní je v plném proudu a před nejedním z nás stojí otázka, jak celou úrodu zužitkovat. Jedním z nejoblíbenějších postupů je kompot. My si navíc…
Mléko, vejce, mouku a špetku soli smícháme a prošleháme, aby nevznikly hrudky. Necháme chvíli odstát. Menší plech vymažeme tuhým máslem, nalijeme těsto a poklademe…
Meloun rozpůlíme a z jedné poloviny nakrájíme 2-4 kola (počet kol závisí podle podle počtu osob), která rozdělíme na trojúhelníčky a přendáme na talíř.Jogurt smícháme s…
Vyzkoušejte tento výborný dortík bez mouky. Těsto připravíme z pomerančů, vloček, švestek a jablka. Po upečení můžete na povrch nalít vynikající třešňový rozvar, nebo ho…
Mouku, cukr, vejce, PDP, olej, mléko smícháme dohromady. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu obarvíme kakaem. Na plech vymazaný a vysypaný nebo s peč. papírem…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh,…
Ovoce v kombinaci s tvarohem v opravdu jemném a šťavnatém těstě dělá z tohoto moučníku opravdovou lahůdku. Výběr ovoce záleží jen na vás. Závěrečné pokapání másla s…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme rozšlehané žloutky a šlehačku a umícháme těsto, které zlehčíme sněhem z bílků.Pak připravíme tvaroh. Dáme ho do…
V mléce uvařím puding s cukrem.Hned do horkého zašlehám tvaroh.Dám do poháru střídavě s ovocem a navrch ozdobím mátou.Já jsem to dala do lednice vychladit. Z tohoto…
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá…
Smícháme tvaroh, Activii, trochu stévie, skořici a citronovou šťávu. Ovoce nakrájíme na malé kousky a plníme misky střídavě ovocem a tvarohovou směsí.
Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se…
Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se…
Žloutky ušleháme s cukrem, olejem a vodou. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi přidáme pramínkem mouku s…
Těsto: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Banány nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku smícháme s práškem do pečiva a…
Změklé máslo utřeme s cukrem a špetkou soli do jemné pěny. Postupně zamícháme celá vejce a nakonec vaječný likér + postrouhanou hořkou čokoládu. Přidáme přes síto…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Jak na nejlepší řízky z kapra? Opatrně s citronem a taky pozor na správný druh a množství tuku v pánvi
Císařský trhanec je obyčejný moučník, který milovala i císařovna Sissi. Podle receptu od Sandtnerky jej zvládnete raz dva
Retro okénko: Bylinné bonbony Hašlerky kdysi vrátily hlas i písničkáři Karlu Hašlerovi