Lahůdková kachna na pomerančích
Recept ještě nebyl hodnocenSe svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem…
Kurkuma přidává pokrmům nejen na barevnosti. Uvařte si s ní polévku, která má mít dle autora i blahodárné účinky na trávení. Pro sytost přidejte kroupy a brambory, pro…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Přemýšlíte, co dalšího uvařit z přebytků cuket? Vychutnejte si cuketu v tomto podání v kombinaci s kuřecím masem jako lehký oběd či večeři. Celý pokrm připravíte v…
Jak udělat z kousku vepřového delikátní záležitost, na které si pochutná celá parta lidí? Naložte ho a upečte podle tohoto receptu. Křehké a jemné vepřové maso v…
Nejlepší sýrová omáčka není žádná věda – základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Sýrová omáčka je skvělá k masu nebo grilované zelenině. Ale můžete ji použít také na…
Typická skvělá chuť KFC kuřete a tentokrát u vás doma. Je to velmi snadné. Připravíme kořeněnou směs s hladkou moukou, ve které maso obalíme a smažíme dokřupava. Nejlépe…
Gnocchi jsou čím dál oblíbenější. Můžete si připravit domácí, nebo se snadno dají sehnat chutné i kupované. Tento recept je z vepřového mletého masa, plný barev díky…
Krémová polévka připravená ze zralých a sluncem prohřátých, sladkých a voňavých rajčat ochucená bazalkou. Sytá přesnídávka nebo lehká večeře v středomořském stylu. Bude…
Masová směs v rajčatové omáčce jako variace na boloňské ragú vám jistě zachutná. Výbornou chuť jí dodává orestovaná anglická slanina a červené víno. Je dobré si pro…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Lilek je celoročně lehce dostupný v obchodech, přesto se mu ještě stále dost lidí vyhýbá. Je to skvělá zelenina, z níž se dají za chvilinku vytvořit na pánvi luxusní…
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté…
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť.…
Zvěřina je označení pro maso zvěře, které bylo uloveno ve volné přírodě. Jedná se o maso, které je méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso…
Další ze skvělých marinád, která ochutí plátky vepřového plecka. Takto naložené nebude jistě maso fádní. Přidáme-li k hotovému masu vhodnou přílohu a čerstvý zeleninový…
Když není čas připravovat náročná jídla, sáhněte po jednoduchém a výživném bulguru se zeleninou. Bulgur se řadí mezi lehce stravitelnou obilovinu a s pečenou nebo…
Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Zde je upravena s bylinkami a česnekem jako…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší dílky. Česnek oloupeme. Pečeni osušíme a ze všech stran dobře osolíme a opepříme.V pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm zprudka…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přidáno 11. 6. 2024 17:56