Panna cotta s karamelovou omáčkou a ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenŠlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šlehačku s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme vanilkový extrakt. (Nebo lusk, který vyškrábeme a spolu s luskem dáme do ohřáté smetany a necháme 30…
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem, smícháme s moukou, kakaem a kypřicím práškem. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme v předehřáté troubě. …
150 ml mléka zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, na míchání používám malou metličku. Pak si ušleháme jahodový dezert v prášku v 250 ml mléka do husté…
Mouku s cukrem smícháme se žloutky a máslem pokojové teploty na hladké těsto.Necháme odpočinout asi 2 hodiny v lednici.Poté buď vyválíme do požadované velikosti nebo…
Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
1) Meruňky nakrájíme a spolu s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem rozmixujeme. 2) Na pánvi zkombinujeme cukr a želatinu a po chvíli rozmixované meruňky. Necháme…
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez…
Ve velkém hrnci smíchejte cizrnovou mouku s vodou a nechte stát 12 hodin, hrncem nehýbejte aby se mouka mohla v klidu usadit. Nejlépe tuto fází začít večer. Ráno s…
Příprava tohoto skvělého dezertu není vůbec náročná a vše máte za chviličku hotovo. Jen musíte myslet na to, že potřebuje nějaký čas na ztuhnutí, takže ji nejlépe…
řípravy receptu Dortovou formu (26cm) vyložíme korpusem. Jogurt (ne nízkotučný) promícháme s cukrem. Smetanu ušleháme do tuha. Vymačkáme šťávu z citronu a…
Rozdrcenými sušenkami, smíchanými s rozpuštěným máslem vyplníme dno dortové formy a důkladně namačkáme (jde to dobře skleničkou). Dáme do lednice. Meruňkový kompot…
Do mísy dáme smetanu sladkou i zakysanou a dobře je smícháme, přidáme celé balení pudinku bez vaření a celé balení ztužovače a opět promícháme. Mandarinkový kompot…
Do hrnce dáme 3/4 litru vody s kořením, přivedeme k varu, osolíme a přidáme očištěnou zeleninu a ocet. Vaříme 10 minut, opatrně vložíme rybí filety, stáhneme oheň a…
Mléko si zahřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu, je na to dobrá malá metlička, přidáme trochu nápojového prášku - dle potřeby, necháme taky rozpustit a …
Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut. Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou…
Vývar zahřejeme na cca 60 stupňů, vsypeme želatinu, metličkou dobře rozšleháme a necháme 10 minut nabobtnat.Mezitím do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a…
Šťávu z kompotu slijeme a doplníme do 2 dl vodou. Vmícháme želatinu a necháme ji cca 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání zahříváme až do rozpuštění želatiny.…
Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přilijeme mléko a přidáme promíchané a prosáté sypké suroviny. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme v rozehřáté troubě na…
Suroviny na košíčky vypracujeme na vále. Já dávám na chvíli do ledničky odpočinout. Posléze vyplňuji nevymazané formičky na košíčky těstem a dám péct do trouby do…
Mandarinkový kompot scedíme, šťávu odměříme a pokud je třeba, doplníme troškou vody na objem 150 ml. Vlijeme do malého rendlíku, vmícháme želatinu a necháme ji zhruba…
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahříváme smetanu, cukr, skořici, vanilku a namočenou želatinu, dokud se vše nespojí a želatina nerozpustí.…
Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném…
Přidáno před 47 sekundami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Reportáž ze školní jídelny, kde mají salátové bary a pečou si vlastní chleba. Nástupní plat kuchaře byl přitom 18 000 hrubého
Pivo za kačku a guláš za šest korun. Jak to vypadalo v socialistických restauracích?
Pečeme s Ivou: Černé rohlíčky jsou maličká sladká chuťovka, kterou připravíte do hodiny. Uvnitř vláčné, nahoře křupavé chutnají skvěle