Brambory jsou perfektní variabilní potravinou. Hodí se do slaných i sladkých jídel
Brambory jsou perfektní surovinou, protože z nich dokážeme udělat prakticky cokoliv. Obsahují velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 a kyselina listová) i bílkovin a skoro žádný tuk. Pokud tedy potřebujete energii a dostat do těla významné látky, brambory jsou jasnou volbou.
Slané recepty s brambory
Asi nejoblíbenější jsou brambory jako příloha. Můžete si dát šťouchané či vařené brambory (vynikající jsou na loupačku), pečené v troubě, připravit z nich kaši, hranolky či krokety. Skvělé jsou také brambory na grilu, a to jak klasické, tak i malé brambůrky s názvem Grenaille. Kromě příloh jsou z nich také skvělé bramboráky, polévky, slané koláče, ale i třeba bramborové knedlíky či halušky.
Sladké recepty s brambory
Co se týče sladkých receptů, tam mají brambory také své široké uplatnění. Asi nejznámější jsou ovocné bramborové knedlíky, vopelky, škubánky či taštičky s mákem a cukrem a nejrůznější koláče z bramborového těsta. Brambory prostě můžete použít téměř kamkoliv.
Předchozí 1 2 3 4 5 … 19 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Sterilovaná mrkev ve sladkokyselém nálevu: Skvěle dochutí maso nebo saláty, chuťově ozvláštní polévky, přitom ji snadno připravíte
Jarní jízda na zelenou: Jak úspěšně vypěstovat špenát na balkoně v truhlíku? Hodí se delší nádoba a rozprašovač na zalévání
Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort