Dorty jsou vrchol každé speciální příležitosti, a tak nenechte při jejich přípravě nic náhodě
Dort patří mezi vrchol každé slavnostní příležitosti (nejčastěji narozeniny a svatba), a proto by měl podle toho nejen vypadat, ale i chutnat. Mnoho lidí má z přípravy dortu strach, ale pokud si přečtete naše rady a tipy, zvládnete připravit jakýkoliv dort, i když jste začátečník.
Nejoblíbenější dorty
Ačkoliv recepty na dorty jsou prakticky neomezené, najdeme mezi nimi pár kousků, které patří mezi nejoblíbenější a nejznámější.
- Klasické dorty zahrnují zejména dorty s máslovými krémy a dále dorty, jako jsou například Harlekýn, Red Velvet, pařížský dort, Schwarzwaldský dort, Sachr atd.
- Lehké svěží dorty se často připravují ze zakysané smetany a ovoce, zařadit sem můžeme i třeba Krtkův dort, nebo lehké nepečené dorty.
- Moderní dorty zahrnují třeba cheesecake, dort Pavlova, mechový dort, medovník a nejrůznější dorty s krémem z mascarpone.
-
Dorty pro děti mívají většinou podobu oblíbeného seriálu/hry (Tlapková patrola, Bing, Minecraft atd.), nebo jsou připravené z lehkého krému, piškotu a ovoce.
Jak na dokonalý korpus na dort?
Ačkoliv existují pomocníci jako kypřící prášek nebo jedlá soda, v žádném případě nenahradí kvalitní prošlehání buď celých vajec, nebo žloutků a bílků samostatně. Držte se ale hlavně poměrů surovin, které najdete v receptu (množství lze upravovat dle velikosti formy), při pečení neotvírejte zbytečně troubu a před manipulací nechte korpus vychladnout.
Předchozí 1 2 3 4 5 … 12 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Halušky z řepy: Na odlehčenou verzi klasického jídla stačí jen tři ingredience a dostanou vás výraznou chutí i barvou
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Do leča se hodí jiná než na salát, výběr je ale veliký