Slanina neboli špek. Malý kousek vepřového sádla, který dokáže velké zázraky
Když se řekne slanina, možná vám vytane na mysl pravá anglická snídaně, která je díky opečené slanině skutečně vydatná. Slaninu neboli špek budete potřebovat ke špikování masa, při výrobě masových rolád nebo třeba jako doplnění plněných bramborových knedlíků.
Výroba slaniny
Slanina se vyrábí z vepřového bůčku, hřbetu nebo kýty. Maso se na několik týdnů naloží do soli, která z něj vytáhne šťávu a zároveň ho zakonzervuje. Poté se slanina může ještě vyudit.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 29 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přečtěte si Zobrazit více
Zkuste Posset: Dezert, kterým chtěla lady Macbeth otrávit stráže, připravíte ze tří surovin!
Retro vaření s Kristinou: Upečte si valentýnské pusinky lehké jako vánek!
Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet