Domácí bramborové krokety jsou chutnější než kupované. Vyzkoušejte je podle videa
Krokety jsou velmi oblíbená příloha nejen u dětí. Snadno si je můžete připravit i doma, a to z pečených brambor. Tyto jsou navíc vylepšené parmezánem a slaninou, takže jsou mnohem chutnější než ty kupované.
Krokety jsou oblíbenou smaženou přílohou z brambor. Jejich příprava není složitá ani časově náročná a potřebovat budete jen několik surovin – brambory, česnek, rozmarýn, sůl, mouku, slaninu, parmezán a olej (množství najdete zde). Výsledek je tak dobrý, že už není třeba krokety doplňovat kečupem či majonézou.
Příprava bramborových kroket
Nejprve budete potřebovat brambory. Ostatní suroviny si můžete nachystat, než se brambory upečou.
- Syrové brambory propíchejte vidličkou a dejte upéct do trouby. Po upečení je oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- K nastrouhaným bramborám přidejte česnek, nakrájenou opečenou slaninu, nasekaný rozmarýn, sůl a hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
- Z těsta vytvořte kuličky o velikosti kroket a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.
- Hotové krokety zasypte parmezánem a můžete přidat i slaninu.
Krokety jsou skvělá svačina nebo pohoštění pro vaše hosty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 1 hodinou
Focaccia s čerstvými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Banana bread nebo-li banánový chlebík
Přidáno před 13 hodinami
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 16 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Povidlové taštičky podle receptu Jaroslava Sapíka: Vláčný dezert voní ořechy a máslem a chutná božsky
Komentáře