Jakých chyb se vyvarovat při používání tlakového hrnce? Vyjmenujeme ty nejčastější
Papiňák, jinak také tlakový hrnec, je velkým kuchyňským pomocníkem, díky kterému ušetříme čas i peníze. Maso v něm změkne několikanásobně rychleji, než při vaření v běžném hrnci. Kratší vaření uchová původní chuť potravin i vitamíny.
Mnoho hospodyněk se tlakového hrnce bojí, snad každý někdy slyšel historku o jeho výbuchu v kuchyni. Dnešní papiňáky jsou vyrobené z ušlechtilé oceli a mívají hned několik bezpečnostních pojistek proti nárůstu tlaku i teploty. Přesto se ale během používání papiňáku můžeme dopustit několika chyb.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chyby při používání papiňáku
Před každým použitím je dobré hrnec zkontrolovat, hlavně těsnění a ventily.
- Hrnec nepřeplňujte. Měl by být naplněn maximálně do 2/3, ve většině hrnců je pro lepší orientaci ryska.
- Buďte opatrní u potravin, které během vaření zvětšují svůj objem. Jsou to například fazole, hrách, čočka nebo cizrna, těmi pro jistotu naplňte hrnec jen do poloviny.
- Pozor na hrubé zacházení. S hrncem je třeba manipulovat opatrně a neotvírat jej silou.
- Nezapomeňte snížit teplotu v momentě, kdy se ventil zavře.
- Neumývejte víko papiňáku v myčce na nádobí, hrozí poškození ventilů i těsnění.
Věříme, že nyní budete vědět, jakých chyb se vyvarovat při používání chytrého papiňáku a vyhnete se tak nechtěným nehodám. Při dodržení našich rad se nemáte čeho bát. Na závěr ještě přidáme recept na brambory, které jsou v papiňáku hotové raz dva.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 45 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 6 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo
Jak uvařit uzený vepřový ocásek v tlakovém hrnci. Jednoduchý postup krok za krokem
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Komentáře