Sloní žrádlo je pikantní směs, skvělá k večeři nebo jako pomazánka na chlebíčky
Sloní žrádlo je pikantní směs ze salámu, koření, majonézy a papriček, kterou podáváme k večeři nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Sloní žrádlo je známé také pod názvem ševcovská pomazánka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit sloní žrádlo
Přesný recept na pomazánku neexistuje, zkusíme trochu improvizovat:
- 300 g měkkého salámu - junior, godhaj, šunkový nebo dietní salám - nakrájíme na tenké nudličky nebo umeleme na masovém strojku.
- V kastrůlku svaříme 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžičku chilli, sůl a trochu cukru. Směs při vaření prská!
- Nasekáme okurku a vmícháme ji do salámu spolu s vychladlou směsí. Přidáme majonézu a vytvoříme konzistenci, jakou potřebujeme.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Jak na ševcovský mls? Legendární salát původně ze zbytků je populární dodnes!
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Komentáře
2. 1. 2024 14:03
29. 12. 2023 17:42