Jak dlouho vařit knedlíčky do polévky? Připravte si oblíbenou zavářku do vývaru
Česká kuchyně je plná báječných receptů na syté a výživné polévky, jednou z nich je bezesporu také masový vývar. Abychom polévku pozvedli na vyšší úroveň, často ji doplňujeme zavářkou, třeba játrovými knedlíčky.
Játrové knedlíčky jsou velmi oblíbenou zavářkou především v silném vývaru z kostí. Připravit je můžeme z jakýchkoli jater, zahušťují se strouhankou a dochucené jsou voňavou majoránkou, česnekem, solí, pepřem a také čerstvou pažitkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit knedlíčky do polévky
Knedlíčky se převážně vaří v hrnci s vroucí osolenou vodou nebo také přímo v masovém vývaru. Doporučený postup je však knedlíčky vařit zvlášť ve vodě, protože by společné vaření vedlo k zakalení vývaru nebo pozměnění jeho chuti.
- Játrové knedlíčky vaříme v mírně vroucí vodě, nikoli v prudkém varu, díky kterému by poté knedlíčky praskaly.
- Malým knedlíčkům postačí 4–10 minut vaření, velké knedlíčky potřebují alespoň kolem 15 minut.
- Hotové knedlíčky poznáme také podle toho, že vyplavou na hladinu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit játrové knedlíčky? 5 kroků k jemné a vyvážené chuti
Jak tvarovat knedlíčky do polévky? Poradíme jednoduchý postup, aby vaše knedlíčky byly dokonalé
7 receptů na nejlepší knedlíčky do polévek: Na sváteční příležitosti se hodí kvasnicové, vajíčkové, kuskusové i játrové
Komentáře