Zavářka - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem svítkové nudličky. Jsou to v základu palačinky z mléka, mouky a vejce, které se osmaží, a nakrájené na proužky se vkládají do horké polévky. Fritátové nudle jsou na rozdíl od celestýnských nudlí tenčí.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v našich kuchyních. Jejich příprava je velmi jednoduchá. Z mouky, mléka, vejce, soli a muškátového oříšku připravíme těstíčko, z něj na pánvi usmažíme omeletu, a tu nakrájenou na proužky vkládáme do polévky.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 21 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 23 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zapečené palačinky na sladko: Výtečné jsou s povidly a drobenkou, nebo s tvarohem a jablky, děti je budou milovat
Předpěstování rajčat krok za krokem: Chce to zalévat 3x týdně, větrat i včas semenáče přesadit, pak bude úroda jak víno!
Plněné ořechy: Do těsta patří ořechy, kakao ho vylepší a Salko na božsky jemný krém lze lehce zkaramelizovat s naší vychytávkou